Lokanta ve Kafelerde KDV'ye Zam Yolda! Lokanta ve Kafelerde KDV'ye Zam Yolda!

Dünya Bankası, nisan ayına ilişkin gıda enflasyonu verilerini yayımladı. Her ay güncellenen 'Gıda Güvenliği' raporundaki verilere göre tüketici fiyatlarının yıllık bazda yüzde 352 arttığı Lübnan, en yüksek gıda enflasyonuna sahip ülke oldu. İkinci ve üçüncü sırada yer alan Arjantin ve Zimbabve'de de tüketici fiyatları, son bir yılda yüzde 100'den fazla arttı.

T24'te yer alan habere göre ilk 10 sırayı tamamlayan diğer ülkeler ise İran, Surinam, Mısır, Ruanda, Türkiye, Lao ve Sierra Leone oldu. Türkiye, listedenin sekizinci sırasında yer aldı.

VERİLER TÜİK'TEN ALINIYOR

Dünya Bankası, Türkiye'ye ilişkin verileri, güveniliriği tartışma konusu olan Türkiye İstatistik Kurumu'ndan (TÜİK) alırken; TÜİK'in nisan ayı verilerine göre tüketici enflasyonu nisan ayında yıllık bazda yüzde 43,68 oranında arttı. Gıda ve alkolsüz içecekler kategorisindeki yıllık enflasyon ise yüzde 53,92 olarak açıklandı.

Türkiye, uzun zamandır dünyanın en yüksek gıda enflasyonuna sahip 10 ülkesi arasında bulunuyor. Türkiye, mart ayında, tüketici fiyatlarının en hızlı arttığı beşinci ülke olmuştu.

Editör: Haber Merkezi