Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Filistin meselesi üzerine çeşitli ikili görüşmeler için yurtdışına çıkacak. Batılı ülkelerin Dışişleri Bakanlarıyla da temaslar gerçekleştirecek. Fidan, Filistin devletinin tanınması ve acil ateşkes çağrısı yapacak. Türkiye'nin bölgesel barış ve istikrar için attığı adımlar öne çıkacak.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'ın, çeşitli ikili görüşmeler için yurtdışına yapacağı ziyarette, Filistin meselesi öne çıkıyor. Ziyaret kapsamında, Batılı ülkelerin Dışişleri Bakanlarıyla da görüşmesi planlanıyor. Fidan, Filistin devletinin tanınması konusunda Türkiye ve ortaklarının yoğun işbirliğini vurguladı. "Gazze işgali dünyada ezenlerle ezilenlerin mücadelesi oldu" ifadeleriyle bu hassas konuya dikkat çekti.

İsrailli Diplomat BM'nin Kuruluş Anlaşması Metnini Parçaladı İsrailli Diplomat BM'nin Kuruluş Anlaşması Metnini Parçaladı

Fidan'ın bu görüşmelerde "acil ve kalıcı ateşkes için" çağrı yapması ve Filistin devletinin tanınması gerekliliğini dile getirmesi bekleniyor. Böylece, Türkiye'nin bölgedeki barış ve istikrar için attığı adımların önemine vurgu yapılacak ve uluslararası camiaya da çağrıda bulunulacak.

Kaynak: Haber Merkezi