Özel Haber

Halde 15 Lira, Pazarda 30, Marketlerde 60 TL!

Mersin’de sebze ve meyve fiyatları arasında yaşanan büyük fark, vatandaşların tepkisini çekiyor. Halde 10-15 TL arasında satılan domates, semt pazarında 30 TL’ye satılırken, marketlerde fiyatlar 40-60 TL’ye kadar yükseliyor. vatandaşlar, bu durumu "vicdansızlık" olarak nitelendiriyor.

Abone Ol

 Tuğçe Dokumacı

Mersin Sebze ve Meyve komisyoncularında 10-15 TL arasında alıcı bulan domatesin, marketlerdeki yüksek fiyatları büyük tepki topladı. Alım gücü düşen vatandaşlar, meyve ve sebze fiyatlarının 1-2 lira düşmesini umarak akşam saatlerinde pazarları ziyaret ediyor.

Pazarcılar, fiyat artışlarının maliyetlerden kaynaklandığını savunarak, "Biz de bu fiyatlarla alıyoruz, elimizden geldiğince ucuz satmaya çalışıyoruz," dedi. Semt pazarcısı Abdullah Adanır ise, "Marketteki fiyatlar, bizim satacağımız fiyatları etkiliyor. Tüccarlar bizden ucuza alıyor ama marketlerde fahiş fiyatlar belirleniyor. Bizim fiyatlarımız daha makul, fakat pazara gelen vatandaşlar yüksek fiyatlardan şikayet ediyor," şeklinde konuştu.

Fahiş Fiyat Tepkisi

Alım gücünün düştüğüne dikkat çeken vatandaşlar, "Pazar fiyatları daha makul ama marketlerdeki fahiş fiyatlar yüzünden zorlanıyoruz. Yükselen fiyatlar karşısında ne alacağımızı şaşırdık," diyerek tepkilerini dile getirdi. Bu durum, hem pazarcılar hem de vatandaşlar için endişe verici bir hal alıyor.