Kadri Duman

Eğitim-Sen Mersin Şube Başkanı Mahmut Sümbül, Halk Eğitim Merkezlerinde görev yapan öğretmen ve usta eğiticilerin maaşlarının geç ve eksik ödendiğini belirterek, bu durumun kabul edilemez olduğunu ifade etti. Sümbül, "Saraydan, şatafattan, lüksten tasarruf edemeyenler, öğretmenlerimizi yoksulluğa mahkum ediyor. Maaştan tasarruf yapılması kabul edilemez," dedi.

Kaynak Kitapların Yüksek Fiyatları Velileri Zorluyor Kaynak Kitapların Yüksek Fiyatları Velileri Zorluyor

Türkiye genelinde birçok bölgede Halk Eğitim Merkezlerinde görev yapan öğretmenlerin aylardır maaşlarını düzenli alamadıklarına dikkat çeken Sümbül, "Enflasyonun bu denli yükseldiği, alım gücünün bu kadar düştüğü bir dönemde öğretmenler nasıl maaş almadan hayatını sürdürebilir? Ailelerine, çocuklarına, eşlerine ne diyecekler? Bakanlıklar bu durumu düşünüyor mu? Eylül ayına giriyoruz, yeni eğitim-öğretim dönemi başlamak üzere. Bu süreçte düzensiz ve eksik maaş alan öğretmen arkadaşlarımız nasıl geçinecek?" şeklinde konuştu.

Sümbül, Halk Eğitim Merkezlerinde çalışan öğretmenlerin maaşlarının, ülkeyi yönetenler için önemsiz bir miktar olduğuna vurgu yaparak, "Saraydan, şatafattan, lüksten tasarruf edemeyenler, öğretmenlerimizi yoksulluğa mahkum ediyor. Maaştan tasarruf yapılması kabul edilemez. Tasarruf tedbirleri genelgesi yayınlayıp kendi lükslerinden tasarruf etmeyenler, enflasyonun ve kötü ekonominin faturasını öğretmenlere kesemez," dedi.

Kaynak: Kadri Duman