Yürüyen merdiven ve metrobüslere sabotajlar düzenlenip halkın canı hiçe sayılırken yandaşlar da yalan haberler üretiyor. Başkent'te ise özel halk otobüsleri, 65 yaş üstü yurttaşları 'ücretsiz yolcu taşımak istemedikleri' gerekçesiyle otobüslere almıyor. Büyükşehir Belediyesi yolcu almayı reddeden otobüsleri bağlayıp garaja çekiyor.

İstanbul'u kaybetmeyi hazmedemeyen iktidar, yerel seçimlere aylar kala sabotaj ve yalanların dozunu daha da arttırdı.

İktidar, 2019'dan buyana İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ni (İBB) ve bağlı kurumları batırmak için türlü yollara başvurdu. Metro projelerinden yeni otobüs alımlarına kadar İBB'nin birçok projesine engel olundu. Şimdi de yürüyen merdiven sabotajlarıyla başlayan süreç yurttaşların canını tehlikeye atacak bir boyuta ulaştı.

İstanbul'da bir araç sürücüsü, çalışma olduğu için önlem amaçlı koyulan dubaları çarparak metrobüs yoluna devirdi. Şahsın, karşı yönden gelen metrobüslere kaza yaptırmaya çalıştığı iddia edildi. Devrilen dubalar nedeniyle metrobüsler tehlike atlatırken, yaşananlar başka bir sürücünün cep telefonu kamerasına yansıdı. Görüntülerde, hızla ilerleyen araç sürücüsünün metrobüsler karşı yönden geldiği esnada dubalara çarptığı görüldü.

Görüntüleri Emniyet Genel Müdürlüğü'nü etiketleyerek sosyal medya hesabından paylaşan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun danışmanı Murat Ongun, 'Bunun adı; düpedüz cinayete teşebbüs' yorumunu yaptı.

YANDAŞLARDAN YALAN

Yandaş Sabah ve A Haber de ortaya attıkları yalanla medya tarihine geçti. Fransa'da aylık yayınlanan 'Le Monde Diplomatique' dergisindeki NATO-Türkiye ilişkisini konu eden makale, İstanbul'a ait bir yazıymış gibi sunuldu. 1950'lerden günümüze NATO ilişkilerinin ve siyasi gelişmelerin irdelendiği yazıyı Sabah ve A Haber 'İETT Fransız Basınında' ve 'İETT rezaleti dünyanın diline düştü' başlıklarıyla paylaştı.

Nahit Eren, Narin'in Ölümüyle İlgili ATK Raporunun Detaylarını Paylaştı Nahit Eren, Narin'in Ölümüyle İlgili ATK Raporunun Detaylarını Paylaştı

Makalede kullanılan görseller arasında yer alan sanatçı İhsan Oturmak'ın çalışması, yazıda İETT ve İstanbul kelimesi dahi geçmemesine rağmen iftira fırsatı olarak kullanıldı. Çalışma, 'yurttaşların İETT otobüsünü ittiği karikatür Fransız basınında' iddiasıyla paylaşıldı. Oturmak'ın aynı temada benzer tasarımları olmasına rağmen, sanatçının bir eseri, yalan habere malzeme yapıldı.

Editör: Haber Merkezi