J.K. Rowling'in filmlere de uyarlanan kitap serisi Harry Potter’ın TV dizisi için oyuncu seçimi süreci başlıyor. HBO, oyuncu seçiminin kapsayıcılık içinde yapılacağını duyurdu. Yapılan açıklamada karakterlerin 'kapsayıcılık ve çeşitliliğe bağlılıkla' belirleneceği ifade edildi. Yapılan duyuruda, 'etnik köken, cinsiyet, fiziksel engel, ırk, cinsel yönelim' öne çıkarılmadan tüm rollere başvuru yapılabileceği mesajı verildi.

BBC Türkçe'nin aktardığına göre, serinin ana karakterleri Harry Potter, Ron ve Hermione karakterleri için ise yaş sınırı belirlendi. Buna göre bu karakterlere seçilebilmek için Nisan 2025’te halen 9 ila 11 yaşları arasında olma şartı aranacak. Aynı zamanda İngiltere veya İrlanda’da yaşıyor olma şartı da bulunuyor. Rollere başvurmak isteyenlerden iki videoluk bir başvuru yapmaları isteniyor. Bu videolardan birinde 'kısa bir şiir veya hikaye' okumaları, diğer videoda ise kendilerinden bahsetmeleri isteniyor.

Dizilerde Reyting Savaşı: Beklenen İlgi Yok Dizilerde Reyting Savaşı: Beklenen İlgi Yok

2025-2026'DA İNGİLTERE'DE ÇEKİLMESİ PLANLANIYOR

Seçmelere katılacak çocuklara, başvuruyu kendi aksanlarında yapma çağrısı da yapıldı. Dizinin henüz bir yayın tarihi bulunmuyor. Ancak seçmeler için yapılan çağrıda dizinin 2025-26 arasında İngiltere'de çekilmesinin planlandığı belirtiliyor. Dizinin yazarı Francesca Gardiner ve yönetmeni Mark Mylod daha Succession adlı ödül şampiyonu dizide çalışmıştı.

Serinin yedi sezondan oluşacağı ve her sezonun bir Harry Potter kitabını ekrana taşıyacağı da kaydediliyor. Kitapları sinema ekranına taşıyan film serisinde Daniel Radcliffe, Emma Watson ve Rupert Grint üç ana rolü oynadı. Harry Potter’ı oynayan Radcliffe, daha önce dizi formatındaki yapımın kendisini heyecanlandırdığını söylemiş ama bu yapımda görünmeyi düşünmediğini eklemişti. E! News’a konuşan Daniel Radcliffe, “Herkes gibi uzaktan izleyecek olmaktan dolayı mutluyum” açıklamasında bulunmuştu.

Kaynak: Haber Merkezi