Tarsus, Karavan Tutkunlarının Favori Rotası Oldu Tarsus, Karavan Tutkunlarının Favori Rotası Oldu

Tuğçe Dokumacı

Mersin Şehir Hastanesi'nde işletmecilik yapan CCN Grup yöneticileri, son günlerde çalışanlara karşı artan baskı iddialarıyla gündeme geldi. Daha önce gazetelere demeç veren sendika, çalışanların ağır iş yükü altında ezildiklerini, mobbing ve baskıya maruz kaldıklarını dile getirmişti.

İşin ilginç yanı ise çalışanlarına mobbing uygulayarak istifaya zorladığı iddia edilen CCN Grup, aynı zamanda İŞKUR’dan maaş ve sigortasını bir süre devletin ödediği yeni elemanlar alıyor.
Süreleri dolunca bu grupta mobbinge maruz kalıyor. Böylece şirket çalışanlarının maliyeti en aza düşürülüyor.  Edinilen bilgiye göre CCN Grup’un, İŞKUR’dan bir yıl ceza aldığı öğrenildi.

Yapılan açıklamalara göre, çalışanlar sık sık işten çıkarılmakla tehdit ediliyor, görev yerleri keyfi olarak değiştiriliyor ve öğle tatillerinde dışarı çıkmalarına izin verilmiyor. Ayrıca, kendi bölümlerinde yemek yemeleri de engelleniyor. İddialara göre, bu baskı ve yıldırma yöntemlerinin sorumluları arasında yönetici G. D. ile şefler G. Ö ve F. M bulunuyor.

Hastane çalışanları, yönetimde büyük bir akraba kayırmacılığı olduğunu ve özellikle işe alınan "akrabaların" diğer işçilere baskı uyguladığını ileri sürüyor. Bu durumla ilgili olarak CCN Yönetimi'nin, işçilere suçlama olmaksızın tutanak tutarak işten çıkarılma tehditlerinde bulunduğu da haberde yer alıyor.

Hastane çalışanları, "Çalışanlar işten çıkarılmakla tehdit ediliyor. Sık sık yerleri değiştiriliyor. Öğle tatilinde hastane dışına çıkmak engelleniyor. Kendi bölümlerinde yemek yemelerine izin verilmiyor." iddiaları ile bu konuyu gündeme getirmeye çalışıyor.

Çalışanlar, bütün bu baskı ve yıldırma yöntemlerinin arkasında yönetici ve şeflerin olduğunu ileri sürüyor. CCN Yönetimi işçiler hakkında suç olmamalarına rağmen tutanak tutarak işten atılmaları ile tehdit ediliyor.

Hastanede büyük bir akraba kayırmacılığını olduğunu ifade eden şirket çalışanları, özellikle yöneticilerin 5 ten fazla yeğenlerinin aynı yerde çalıştırılarak diğer işçiler üzerinde baskı ve mobbing uygulandığını ileri sürüldü. CCN Yönetimi işçiler hakkında suçlu olmamalarına rağmen tutanak tutarak işten atılmaları ile tehdit ediliyor.

Kaynak: Tuğçe Dokumacı