İstanbul'da bir kamu hastanesindeki ecza depolarından yasadışı ilaç alınıp satıldığı iddiaları üzerine başlatılan soruşturmada Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla operasyon başlatıldı. 

Ahmet Ercan'dan Malatya Açıklaması: Beklenen Artçılardan Biri Ahmet Ercan'dan Malatya Açıklaması: Beklenen Artçılardan Biri

İlaçların kaçak yollarla ülke içerisinde ticaretinin yapıldığını, kaçak botoks ve dolgu ürünlerinin güzellik merkezlerine satıldığı iddiası üzerine 19 kişi için gözaltı kararı verildi. İstanbul merkez olmak üzere Adana, Kırklareli, Samsun, Kastamonu ve Ankara'da yapılan eş zamanlı operasyonda 19 şüpheliden 18'i yakalandı. Gözaltına alınanlardan ikisinin doktor olduğu belirtildi. 

DHA'nın haberine göre çalışmaların devamında ecza deposu olarak kullanılan 2 ayrı adres daha tespit eden ekipler, bir şüpheliyi daha gözaltına aldı. Şüphelilere ait adreslerde yapılan aramalarda ise bin 547 adet botoks ve dolgu ürünleri ile çeşitli tıbbi malzemeler, 21 dijital materyal, 3 gram uyuşturucu madde, yurt dışı ilaç ihracatına konu evraklar ele geçirildi.

Kaynak: İHA