Trendyol Süper Lig ekiplerinden Hatayspor, Rus milli takımı oyuncusu Daniil Utkin ile her konuda anlaştı ve oyuncu takıma katılmak için Mersin'e geldi. Yeni teknik heyet de Utkin'în transferini onayladı ve tecrübeli orta saha oyuncusu antrenmana çıkmaya hazırlanırken, tuhaf bir haberle karşılaştı.

"Normalde getirebileceğimiz bir oyuncu değil"

Menajer Doğan Ercan: "Hatayspor'la anlaştık ve Daniil Utkin'i Mersin'e getirdik. gün Mersin'de kaldık. Normalde getirebileceğimiz bir oyuncu değil. Rus milli takımı oyuncusu ve pazarı çok geniş. Eşi de Türk kökenli olduğu için teklifimize sıcak baktı. Tam fırsat transferi oldu. Kiralık olarak getirdik, bedelsiz, 3.2 milyon euro satın alma opsiyonu vardı; ama zorunlu değil.

Aslan derbi öncesi hata yapmadı! Galatasaray 3 puanı 3 golle aldı Aslan derbi öncesi hata yapmadı! Galatasaray 3 puanı 3 golle aldı

''Özhan Pulat'ın altını oydular''

Özhan Pulat karşıladı bizi ama 1 gün sonra onu takıma antrenman yaptırırken görevden aldılar. Yeni hoca bize bu oyuncuyu istemiyorum deseydi, sorun yoktu. Zaten oyuncu da teknik direktör değişikliğinde böyle bir şeyin olmasını doğal karşılıyordu. Daha Özhan Pulat görevdeyken, Rıza Çalımbay Mersin'e geldi ve Özhan Pulat'la aynı otelde kalmaya başladı. Sezon başından bu yana Çalımbay, Hatayspor'a gelmek için uğraşıyor. Hatay'ın yeni belediye başkanıyla sürekli görüşüyorlar. Yönetici ve başkanın bile haberi olmadan Çalımbay'ı takımın başına getiriyorlar. Özhan Pulat'ın sürekli altını oydular. Sportif direktör Fatih Kavlak'ın bile Çalımbay'ın takıma getirildiğinden haberi yok. O da istifa etti zaten. Rıza Çalımbay geldi, otelde Utkin'le el sıkıştı. Oyuncuya, 'Yarın öğlen antrenman var' dedi. Yani oyuncu her anlamda Hatayspor'da oynamaya hazırlanmıştı. 2 saat sonra ikinci başkan Ender Bey'e 'Ben bu oyuncuyu istemiyorum' dedi. Bizi Rusya'ya rezil etti.

''Özhan Pulat, Lütfü Savaş'ın adamıymış, yeni Belediye Başkanı'yla arkamızdan iş çevirdiler''

6-7 milyon euro ederindeki oyuncuyu bedavaya getiriyorsun, yatıp kalkıp bize teşekkür etmeleri lazım. Arkamızdan iş çevirdiler. Kaç yıldır biz bu işi yapıyoruz, ömrümden ömür gitti. Sonra oyuncunun temsilcisi, İspanya'dan geliyor. Rıza Hoca'nın adamlarından biri, menajerini arıyor 'Biz yaparsak transferin olur' diyor. Bizi çıkartıp, kendileri transferi yapmaya çalıştılar, beceremeyince olan transferi bozdular. Bu oyunu Çalımbay'ın ekibindeki biri yapıyor. İsmini vermek istemiyorum.

Resim

''Politikanın futbolla ne ilgisi var?''

Tüm Rusya'ya bizi rezil ettiler. Özhan Pulat'ın ayağını kaydırmak için yeni belediye başkanı üzerinden çalışmaya başladılar. Neymiş, Özhan Pulat, eski belediye başkanı Lütfü Savaş'ın adamıymış. Bu nedir böyle? Politikanın futbolla ne ilgisi var?"

 "Kimsenin arkasından iş çevirmeden çalışmaya devam edeceğiz" 

Hatayspor'da görevine son verilen Özhan Pulat, veda mesajında şu sözleri sarf etmişti:

''Birlikte yaşadığımız tarifsiz anları, her maç öncesi adımı haykıran tribünleri, ligde kaldığımız maç ile birlikte döktüğümüz gözyaşlarını, hayatimin en güzel anları olarak kalbime yazdınız. İmkansız denilen bu büyük başarıda 7’den 70'e bütün Hatay halkı bize olan inancınız ile beni, ekibimi ve oyuncularımı tek vücut altında topladınız. Ben ve ekibim üzerimizde emeği olan herkese sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz. Hatay şehri benim her zaman ikinci memleketim olarak hep güzel anılar ile kalbimde olacaktır. Bizler burada her zaman aidiyetimiz ve hırsımızla teknik adamlık yapmaya çalıştık bundan sonra da düzene inat kimsenin arkasından iş çevirmeden etik değerler ile teknik adamlık yapmaya devam edeceğiz.''

Kaynak: Haber Merkezi