Gündem

HDP, yerel seçimlerde tüm illerde aday çıkarma yolunda: 'Aday çıkarmak hakkımız'

HDP'nin çalışmalarını sürdürdüğü Yeşil Sol Parti'de, 2019'daki yerel seçimlerin aksine 2024'teki yerel seçimlerde tüm illerde aday çıkarma görüşünün ağır bastığı bildirildi.

Abone Ol

14 Mayıs seçimlerine, AYM'de süren kapatma davası nedeniyle Yeşil Sol çatısı altında giren ve bundan böyle Meclis çalışmalarını Yeşil Sol'da yapacak HDP, seçim sonuçlarını 'başarısızlık' olarak nitelendirerek, kurultay sürecini başlattı. Eş Genel Başkanlar Pervin Buldan ve Mithat Sancar görevi bırakacağını açıklarken, kurultay süreci de başladı.

İSİM DEĞİŞİKLİĞİ GÜNDEMDE

Cumhuriyet'ten Sefa Uyar'ın haberine göre kurultayın bir gündem maddesinin Yeşil Sol'un isim değişikliği konusu olacağı belirtiliyor. 'Yeşil Sol'la devam kararlılığı olduğu ancak HDP'ye yönelik kapatma davasında süren belirsizlik nedeniyle partiyi tanıtmakta zorluk oluştuğu, tabanda HDP'nin yükseldiği mirası sahiplenen bir isim ve logoya geçme talebinin bulunduğu' kaydedilirken, 'halkların' kavramının kabul gördüğü, bu çerçevede öneriler geldiği ancak kararın konferanslar ve kurultay süreciyle verileceği aktarılıyor. İsim konusunda henüz bir havuz oluşmadığı öğrenildi.