Kaya Çilingiroğlu Taşınmak için 2 Milyon İstedi Kaya Çilingiroğlu Taşınmak için 2 Milyon İstedi

Mutfaklarda kullanılan ve elde yıkanan bulaşıklarda temizlik sağlayan bulaşık deterjanları kimyasal içerikli ürünlerdir. Sıklıkla temas ettiğimiz bu kimyasal temizleyiciyi doğal bir şekilde evlerde hazırlayabilirsiniz. Hem daha sağlıklı hem de daha ekonomik bir temizlik sağlamak adına bu doğal yöntemi kullanabilirsiniz. 

Bulaşık deterjanını doğal bir şekilde hazırlamanın püf noktasını öğrendiğinizde bir daha kimyasal içerikli temizlik ürünlerine ihtiyaç duymadan kolaylıkla temizliği tamamlayabilirsiniz. Temizlikte pratik bilgilerden biri olan evde bulaşık deterjanı hazırlama yöntemini denediğinizde mutfak malzemelerinizi doğal bir temizlikten geçirebilirsiniz. Hem sağlıklı hem de ekonomik olan doğal bulaşık deterjanını hazırlamak isteyenler için bu doğal yöntem şu şekilde karşımıza çıkıyor:

limon-tuz-sloe

Mutfaklarda kullandığımız eşyalar yemek yapmada kullandığımız yardımcı ürünler olduklarından sıkça gıdalar ile temasa girmektedirler. Bu da kimyasal içerikli deterjanlar ile temizlenmelerinin sağlıksızlığını ortaya koyuyor. evlerde doğal bir bulaşık deterjanı hazırlayarak gönül rahatlığıyla mutfağınızda hijyeni sağlayabilirsiniz. 

Evde doğal bulaşık deterjanı hazırlamak için ilk olarak 4 adet limonu dörde bölün. Ardından böldüğünüz limonları 2 su bardağı su ile birlikte blenderden geçirin. Ardından elde ettiğiniz karışıma 1 çay bardağı sirke ve 1 yemek kaşığı tuz ekleyin. Tüm karışım homojen bir hale gelene dek karıştırın. Hazırladığınız doğal bulaşık deterjanını test edebilir ve sonuç karşısında şaşırabilirsiniz. Bu doğal deterjan ile sağlıklı bir temizlik süreci geçirmek mümkündür. 

Kaynak: İmece Gazetesi