Ebru DOST

Narin'in Adli Tıp Raporu: Katil Arkadan Sarılarak Boğmuş Narin'in Adli Tıp Raporu: Katil Arkadan Sarılarak Boğmuş

Geçtiğimiz aylarda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a, 'sahte montaj videolarla halkı kin ve tahrike teşvik etme' iddiasıyla suç duyusunda bulunmak isteyen ve ev hapsine mahkum edilen Mersinli şair ve aktivist Oktay Avcu, işyerlerinde açtığı pankartlarla, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı protesto ederek, emeklilerin hakkını istedi.

Avcu, seçim dönemi Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın mitinglerinde izlettiği, terör örgütü mensubu olan ve kırmızı listede aranan Murat Karayılan'ın eklendiği montajlı CHP seçim videosundan dolayı, Mersin Adliyesi'nde Cumhurbaşkanı Erdoğan'a suç duyurusunda bulunacağı vakit gözaltına alınmıştı.

Şair Avcu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, 'sahte montaj videolarla halkı kin ve tahrike teşvik etmek, düşmanlaştırmak basın ve TV önünde yalan beyanlarla halkı kandırmak, faizi düşürdüm deyip halkı özel bankalara tefeci zihniyetle soydurmak' üzere suç duyurusunda bulunacaktı.

Ekipler tarafından gözaltına alınan ve ev hapsine mahkum edilen Avcu, emekli ve memur maaş artışının açıklanmak üzere olduğu bugünlerde, Güneykent , Mezitli ve Erdemli adresli işyerlerine dev pankartlar açarak, maaşları protesto etti.

Oktay Avcu, 3 işyerine de, 'Erdoğan'a sesleniyorum: Asgari ücretin altındaki emekli maaşını reddediyoruz. Emekli maaş altındaki maaş emeklinin utanç tablosudur' yazılı pankartları asarak, 'Savcılığa Erdoğan hakkında verdiğim montaj video konulu suç duyurusundan mağdurken ve Erdoğan da montajı itiraf etmişken ben hala bir buçuk aydır ev hapsindeyim. Sorun değil… Buradan Erdoğan'a sesleniyorum; asgari ücretin altındaki emekli maaşını reddediyoruz. Asgari ücretin altındaki maaş emeklinin utanç tablosudur. Bu utanç bordrosunu kabul etmiyoruz. Güneykent, Mezitli ve Erdemli adresli işyerlerime açtığım dev pankartlarla emeklinin çaresizliğini haykırıyorum. Küçük esnafa 16 bin lira asgari ücret maliyeti yükleyen iktidar, el cebinden ağalık yaparken devletin emeklisini açlık sınırının altında ölüme terk ediyor. Emekliyiz onursuz yaşamayı reddediyoruz' açıklamalarında bulundu.

Editör: Haber Merkezi