Meteoroloji Uyardı Bu İllerde Yaşayanlar Dikkat! Meteoroloji Uyardı Bu İllerde Yaşayanlar Dikkat!

Akbelen Ormanı'nda yandaş Limak tarafından başlatılan ağaç katliamına karşı direniş sürerken, İkizköy Çevre Komitesi tarafından Barcelona Futbol Kulübü Başkanı Laporta'ya bir mektup yazıldı. Mektupta Camp Nou Stadı'nın yenileme işleminin Limak tarafından yürütüldüğü hatırlatılarak, 'Sizden talebimiz LİMAK Şirketi'nin bize ve gezegene karşı işlediği suça dair tutumunuzu belirlemeniz, LİMAK bu davranışından vazgeçmediği durumunda Camp Nou'nun yenilenmesi ihalesini iptal etmenizdir' denildi.

Muğla'nın Milas ilçesine bağlı İkizköy'de bulunan Akbelen Ormanı'nda Limak Holding ve IC Holding ortak iştiraki YK Enerji'ye ait Yeniköy-Kemerköy santralinde kullanılacak kömür için maden sahasının genişletilmesi için yapılan ağaç katliamına karşı direniş sürüyor.

Bugün de yurttaşlara yönelik polis saldırısı gerçekleşirken, İkizköy Çevre Komitesi tarafından Barcelona Futbol Kulübü Başkanı Joan Laporta i Estruch'a Türkçe, Katalanca, İspanyolca ve İngilizce dillerinde bir mektup yazıldı.

Çevre katliamının, yaşanan hukuksuzluğun, direnişin ve saldırıların anlatıldığı mektupta Limak'ın Camp Nou Stadı'nın yenileme işlemini sürdürdüğü hatırlatıldı.

'CAMP NOU'NUN YENİLEME İHALESİNİ İPTAL EDİN'

Mektupta şu ifadeler kullanıldı:

Sayın Başkan Joan Laporta Estruch, 2021 yılında seçildiğinizden beri Barcelona'nın Yuvası olan Camp Nou'yu yenilemenin en önemli önceliğiniz olduğunu biliyoruz. Ancak, yenileme ihalesini verdiğiniz LİMAK Şirketi yuvamızı, yaşam alanımızı ortadan kaldırmaktadır. Bunu yaparken LİMAK ve iktidardaki dostları yaşam hakkı, adil yargılama, şiddetsizlik, mülkiyet hakkı gibi en temel insan haklarını da çiğnemektedir. Bizi dünyanın bir ucundaki insanlar olarak görebilirsiniz. Ancak sürdürülebilir ve çevre dostu stadyumlar tartışılırken, seyahat emisyonlarını azaltmak için futbolcularınız jet yerine tren ile Madrid'e giderken, karbon ayak izi bu kadar büyük bir şirketi yuvanızı yapmak üzere seçmeniz en hafif tabirle dünya kamuoyu açısından utanç verici olarak tanımlanabilir. Aynı zamanda Camp Nou, renovasyonunu Paris Anlaşması'nda ve Birleşmiş Milletler'in konuyla ilgili tüm belgelerinde üzerinde uzlaşılan 'net sıfır' hedefi ve diğer tüm ekolojik ilkeleri çiğneyen, insan haklarını ihlal eden bir şirketle yaptırmanızın kara lekesini üzerinde taşıyacaktır.

Bu yüzden sizden talebimiz LİMAK Şirketi'nin bize ve gezegene karşı işlediği suça dair tutumunuzu belirlemeniz, LİMAK bu davranışından vazgeçmediği durumunda Camp Nou'nun yenilenmesi ihalesini iptal etmenizdir.

Editör: Haber Merkezi