Spor

İlhan Mansız’dan Teknik Direktörlük Kursları İtirafı

Gaziantep'te özel bir kreşte uyutmaya çalıştığı 2 yaşındaki M.D.Ö'ye tokat atan görevli, öğretmen B.K. gözaltına alındıktan sonra çıkarıldığı hakimlikçe tutuklandı.

Abone Ol

Türk futbolunun unutulmaz ismi, Türkiye’deki antrenörlük sürecini ifşa etti.

Türk futbolunun unutulmaz isimlerinden İlhan Mansız, Türkiye’deki antrenör yetiştirme süreçleri hakkında eleştirilerde bulundu.

"Ben 2012'de UEFA A lisansını aldım. Kurs bitti, aradan 10-15 gün geçti, federasyonu aradım, sonuçları öğrenmek için. Çünkü imtihana girmiştik. ‘Başarıyla tamamladınız, UEFA A lisansını aldınız, tebrik ederiz' dediler.” sözleriyle kendi sürecini anlatan Mansız şöyle devam etti:

“Şunu merak ettim, 'acaba o kadar hocadan sertifikayı alamayan oldu mu?' diye sordum. Aldığım cevap beni çok şaşırttı, 'hocam herkes aldı' dendi.” 

Aldığı cevap karşısında şaşırdığını belirten İlhan Mansız, “Orada bazı hocalarımızın büyük eksiklikleri var' dedim. 'Ya hocam onlar zaten Süper Lig'de takım çalıştırmayacaklar, belli bir kotamız var ve o kotaya göre sertifika vermek zorundayız' dediler.” yanıtıyla karşılaştığını söyledi ve ekledi:

“Ben de, 'onlar Süper lig'de belki hiçbir zaman takım çalıştırmayacaklar ama Süper Lig'de oynayabilecek oyuncuları yetiştirebilecek hocalar bunlar' dedim."