İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Genel Sekreter Yardımcısı Pelin Alpkökin'in birer konuşma yaptığı açılış törenine CHP milletvekilleri Gökan Zeybek, Ali Gökçek, Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün ve İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Coşkun Yıldırım da katıldı. ANKA'nın aktardığına göre konuşmasına 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı kutlayarak başlayan İmamoğlu, şunları söyledi: ONLARA LAYIK OLMANIN YOLU, HİÇBİR KARŞILIK BEKLEMEKSİZİN ÇALIŞMAKTAN GEÇER: 'Mustafa Kemal Atatürk'ü, tüm kahramanlarımızı, silah arkadaşlarını, şehitlerimizi, gazilerimizi minnetle anıyorum. Onlara layık olabilmenin yolu, bu vatanın tüm yurttaşlarının eşit hak sahibi oldukları bir vatan haline getirmekten geçer. Kutsal emanet olan devletimizi, geleneklerimizi, milletimizi, yaşamlarımızı geleceğe taşımaktan geçer. Onlara layık olmanın yolu, milletimizin iyiliği için, hiçbir karşılık beklemeksizin çalışmaktan geçer.

Alışverişlerde Fiş ve Fatura İhmaline Yüksek Cezalar Geliyor Alışverişlerde Fiş ve Fatura İhmaline Yüksek Cezalar Geliyor

VATANDAŞLARIMIZ İÇİN ÇÖZÜM ÜRETMEKTEN, İCRAAT YAPMAKTAN BAŞKA BİR HEDEFİMİZ OLMADI, OLMAYACAK: Yaklaşık 4 yıldır bu anlayışla görev yapıyoruz. İnanın vatandaşlarımız için çözüm üretmekten, icraat yapmaktan başka bir hedefimiz olmadı, olmayacak. Yeni yatırımlarla, yeni atılımlarla İstanbul'da hayatı kolaylaştırıyoruz, güzelleştiriyoruz. Bugün açılışını yaptığımız Eminönü-Alibeyköy tramvay hattı da bu anlamda simgesel bir projedir. Bu proje, raylı sistem yatırımlarına ve özellikle dünyada eşi benzeri olmayan şehrimizin, yine dünyada eşi benzeri olmayan Haliç'e verdiğimiz değerin de bir simgesidir. Bu proje, aynı zamanda İstanbul'da nasıl bir 4 yıl geçti, nasıl bir anlayış devrimi yaptık, nasıl bir iş yapma prensipleriyle hareket ettiğimizin de cevaplarıyla dolu. İstanbul'da kesinlikle ciddi anlamda yönetim anlayışı değişti, yönetim ahlakı değişti.'

İktidar kanadından gelen, 'Bizim başlattığımız projeleri bitiriyor' eleştirilerine yanıt veren İmamoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: 'NE DERSE DESİNLER, GERÇEĞİ GİZLEYEMEYECEKLER: Geçmiş dönemin belediye yönetimini elinde bulunduran siyasi parti temsilcileri, bu dönemin muhalefeti, inşallah bundan sonra da daimi muhalefeti olacak olan arkadaşlar, bu bakış açısıyla ve bu yorumlarıyla dile getiriyorlar. Ne derse desinler, gerçeği gizleyemeyecekler. Gerçek şudur: Biz, onların, akıl ve bilim dışı uygulamalarının ve yarım yamalak başlattıklarının, üstünkörü projelendirdiği ve ne yazık ki uyumsuz bir sürecin bitiremediği işleri bitiriyoruz. Bu imkansızlıklara rağmen, geçtiğimiz 4 yılda yaşanan ve yaşatılan, ekonomik krizden pandemiye ve birçok olumsuzluğa rağmen işi nasıl toparladığımızın izlerini taşıyor bu proje. Aynı zamanda, onların sahip olduğu hükümet desteğine, bütçe kaynaklarına sahip olmadığımız halde, milletin bütçesini bereketli bir bütçeye dönüştürerek, bütün yüklenicilerimizle ahlaklı, erdemli bir çalışma prensibiyle işimizi yürütüyoruz.

BİZİM BAŞLATTIĞIMIZ PROJELER' DİYORLAR AMA: Sözüm ona yüzde 50'nin biraz üzerinde işi bitirdiklerini ifade ediyorlar. Ama iş öyle değil. Ne yazık ki yüzeysel temel, yani kazık sistemi olmadan yapıldığı için -Haliç kıyısının ne kadar zor bir zemin olduğunu herkes bilir- bu sorunları düzeltme adına, yaklaşık 1,3 kilometrelik mesafedeki atılmış temelleri de sökerek, kilometrelerce uzunluğundaki kazıkları Haliç kıyısına çakarak, tabiri caizse aslında gördüğünüz Haliç boyundaki bu tramvay, kocaman bir viyadüğün üstünde gidiyor. Yani, öyle yüzeye temellerin atıldığı bir yer değil, çok büyük kazık sistemleri üzerine kurulu bir tramvayı Haliç'in kıyısına en yakışacak, en dayanıklı ve en güzel şekliyle arkadaşlarım yerleştirdi. 'Bizim başlattığımız projeler' diyorlar, ama gelin görün ki Cibali'ye kadar gelen bu projenin, aslında Eminönü'ne kadar geleceğini bildikleri halde, Unkapanı Köprüsü'nün altından geçmesi gereken 300 metrelik bir tünelin hiç tasarlanmamış olduğunu gördük ve bu şekilde devraldık. (haber merkezi)

Editör: Haber Merkezi