Genel

Instagram'da Ekran Görüntüsü Özelliği Rafa Kalkıyor

Instagram, kullanıcı gizliliğini ve güvenliğini artırmak için cinsel şantaj dolandırıcılığına karşı yeni güvenlik önlemlerini devreye soktu. Özellikle genç kullanıcıları korumayı amaçlayan bu güncellemeler, dolandırıcıların taktiklerini zorlaştırmayı hedefliyor.

Abone Ol

Dünyanın en popüler sosyal medya platformlarından biri olan Instagram, kullanıcılarını cinsel şantaj dolandırıcılığına karşı daha iyi korumak için yeni güvenlik özelliklerini devreye soktu. Meta çatısı altındaki Instagram, özellikle genç kullanıcılarını hedef alan dolandırıcılara karşı daha güçlü bir savunma mekanizması oluşturmayı amaçlıyor. 

YENİ GÜVENLİK GÜNCELLEMELERİ VE GİZLİLİK TEDBİRLERİ

Instagram’ın son güncellemeleriyle birlikte gelen en dikkat çekici özelliklerden biri, hikâyelerde paylaşılan içeriklerin ekran görüntüsünün alınmasını engelleyen yeni güvenlik önlemi oldu. Bu özellik sayesinde, özellikle kaybolan hikayelerin kötü niyetli kişiler tarafından ele geçirilmesi zorlaştırılarak kullanıcı gizliliği artırılıyor. Ayrıca, Instagram’ın web tarayıcıları üzerinden kaybolan hikayelere erişimi de engelleniyor, bu da içeriklerin izinsiz şekilde kaydedilmesini daha da zorlaştırıyor. 

ŞÜPHELİ HESAPLARA ERİŞİM KISITLAMASI

Instagram, şüpheli hesapların takipçi listelerine ve etiketlenmiş fotoğraflara erişimini sınırlayarak dolandırıcıların kullanıcıları hedef alma olasılığını düşürmeyi hedefliyor. Bu adım, dolandırıcıların sosyal ağlar üzerinden analiz yaparak kurban seçmesini zorlaştırıyor. Ayrıca, Instagram, kullanıcıların sohbet ettiği kişilerin başka bir ülkeden olup olmadığını belirten coğrafi konum uyarılarını devreye sokarak kullanıcıları dolandırıcılık tuzaklarına düşmekten korumayı amaçlıyor.

GENÇ KULLANICILAR İÇİN ARTAN GÜVENLİK

Instagram, platformdaki 18 yaş altı kullanıcılar için de ekstra güvenlik önlemleri uygulamaya başladı. “Genç Hesapları” adı verilen bu yeni hesap türü, genç kullanıcıları cinsel içeriklere karşı daha sıkı kısıtlamalarla koruyacak. Aynı zamanda, özel fotoğraflar gönderirken karşılaşabilecekleri riskler konusunda kullanıcılar uyarılarak, farkındalık artırılacak. 

CİNSEL ŞANTAJ DOLANDIRICILIĞINA KARŞI DAHA FAZLA KORUMA

FBI’ın raporlarına göre, cinsel şantaj dolandırıcılığı vakalarının çoğu Batı Afrika ve Güneydoğu Asya gibi bölgelerden geliyor. Bu tür dolandırıcılıklar, özellikle genç erkekleri hedef alıyor ve son yıllarda büyük bir artış gösterdi. 2021 ve 2023 yılları arasında bildirilen 13 binden fazla cinsel şantaj vakasında gençlerin mağdur olduğu belirtiliyor. Instagram, kullanıcı güvenliğini artırmak ve dolandırıcılık riskini en aza indirmek için bu tür güvenlik adımlarını atmaya devam edeceğini duyurdu.