Diyarbakır’da nefes borusuna yiyecek kaçan öğrenci, öğretmenin “Heimlich manevrası” ile kurtarıldı. Diyarbakır’da nefes borusuna yiyecek kaçan öğrenci, öğretmenin “Heimlich manevrası” ile kurtarıldı.

İran Dışişleri Bakan Vekili Ali Bakıri, Pakistan Dışişleri Bakanı Muhammed İshak Dar ile gerçekleştirdiği görüşmede, İsrail'in Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye'yi Tahran'da hedef almasının İran için "büyük kırmızı çizgiyi" geçtiğini belirtti ve bu eyleme karşı kesin bir yanıt vereceklerini ifade etti.

İran Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, Bakıri ve Dar arasında yapılan telefon görüşmesinde, Heniyye'nin İran'ın misafiri olarak Tahran'da bulunduğu vurgulandı. Bakıri, İsrail'in saldırılarının sadece Yemen ve Lübnan'ı değil, aynı zamanda Tahran'ı da hedef aldığını söyledi.

Bakıri, İsrail'in Tahran'daki suikastla İran'ın "büyük kırmızı çizgisini" aştığını ve bu durumun iki önemli sonuca yol açacağını ifade etti. Bu sonuçlardan biri, İran'ın bu saldırıya kesin bir şekilde yanıt vermesi, diğeri ise İsrail'in bölgede istikrarı ve güvenliği bozacak daha fazla eylemde bulunması olacağını belirtti. Bakıri, bu eylemler karşısında İslam ülkelerinin sessiz kalmamaları gerektiğini vurguladı.

Bakıri, ayrıca Pakistan Dışişleri Bakanı Dar’a İslam ülkeleri arasında olağanüstü bir toplantı düzenlenmesini önerdi ve bu toplantıya destek vermesini talep etti. Dar, Heniyye’nin ölümünden duyduğu üzüntüyü dile getirirken, İran’ın olağanüstü toplantı teklifini olumlu karşıladığını ve İslam ülkelerinin bu süreçte aktif rol oynaması gerektiğini belirtti. Dar, Heniyye'ye yönelik suikastın "uluslararası hukukun ve İran'ın egemenliğinin açık bir ihlali" olduğunu ifade etti.

Kaynak: Haber Merkezi