Kadınlar Basketbol Süper Ligi: Tarsusspor: 71 - Fenerbahçe: 100 Kadınlar Basketbol Süper Ligi: Tarsusspor: 71 - Fenerbahçe: 100

Turkish Airlines EuroLeague'de Fenerbahçe Beko ve Anadolu Efes'i karşı karşıya getiren mücadelede, sahada gergin anlar yaşanmıştı. Fenerbahçe'nin genç oyuncusu Tarık Biberovic ile Anadolu Efes'li Elijah Bryant arasında çıkan tartışma, karşılaşmaya damga vurmuştu. Elijah Bryant’ın maç sonrası yaptığı açıklamalara ise Tarık Biberovic’ten yanıt gecikmedi.

BIBEROVIC'TEN BRYANT'A CEVAP GELDİ

Tarık Biberovic, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, olayın EuroLeague gündemini meşgul etmemesi için suskun kaldığını ancak Bryant’ın gerçeği yansıtmayan iddiaları karşısında açıklama yapma gereği duyduğunu belirtti. Biberovic, "Anadolu Efes maçında yaşanan malum olaydan sonra konunun daha fazla büyüyerek EuroLeague gündemine ve markasına zarar vermemesi için susmuştum. Ancak rakip takım oyuncusunun, karşılaşmadan günler sonra üstelik şahsımın yaptığını iddia etmesine rağmen kesinlikle doğru olmayan birçok detayla açıklamalar yaptığını görüyorum. Ben yine de konuyu uzatmamaya gayret edeceğim. Amacım o anda sadece rakibin üzerimden kalkması ve oyuna dönmekti. Olayın nasıl büyüdüğü ve rakip oyuncunun yaptıkları görüntülerle sabittir. Konuyla ilgili tüm gerekli bilgiler de şahsım ve Kulübüm tarafından EuroLeague ile paylaşılmıştır. Böyle bir konuyla kamuoyunu meşgul etmekten dolayı duyduğum üzüntüyü tekrar belirtmek isterim” dedi. 

BRYANT'IN İDDİALARI NEYDİ

Elijah Bryant, maç sonrası yaptığı açıklamada, Biberovic’in kendisini yere çektiğini ve yüzüne baskı yaptığını iddia etmişti. "Ayağa kalkmaya çalışırken boynumdan ve başımdan sert bir şekilde çekti, sırtımda ve boynumda çizikler oluştu. Tekrar kalkmaya çalıştığımda ise beni tekmeledi. Tarık Biberovic’i ısırmadığımı net bir şekilde ifade ediyorum," diyen Bryant, olayın bu şekilde büyümesinden duyduğu rahatsızlığı dile getirmişti. 

Kaynak: Haber Merkezi