Küresel Kripto Para Porsasında Büyük Düşüş Küresel Kripto Para Porsasında Büyük Düşüş

  Para piyasaları uzmanı İslam Memiş, bayram tatili öncesi piyasaları değerlendirdi. 

Söylediklerinin yatırım tavsiyesi olmadığının altını çizen Memiş, Tele 1'e şu açıklamalarda bulundu. 

Para piyasası uzmanı İslam Memiş, TELE1’de ekranlara gelen Başka Sohbetler programına konuk oldu.

Nilüfer Bıyıklı’nın, “İnsanlar şu anda ‘bayram öncesi altın, gümüş alalım mı almayalım mı’ diye sizden biraz tüyo bekliyor” sözlerine yanıt veren Memiş, şunları söyledi:

“Yatırım araçlarına baktığımız zaman burada borsa tarafı var, mevduat faizi tarafı var, fonlar var, altın ve gümüş gibi değerli metaller var, kripto para piyasası var. Çeşitlilik çok. Ama bu çeşitlilik herkese hitap etmez. 

Dediğim gibi herkesin vadesi, beklentisi, yaş ortalaması, geliri ve gideri, finansal okur yazarlık burada devreye girmesi lazım ve her geçen gün finansal okur yazarlığımıza bizim çok dikkat etmemiz lazım.

Örnek verelim; bir vatandaşımızın bugün 100 bin lira parası var. Dün geçti eline veya bu hafta geçti eline, 100 bin lira parası var. Şimdi düşünüyor; ‘mevduata mı koysam, döviz mi alsam, altın mı alsam…’ düşünüyor yani. 

Birinin çıkıp mesela ben diyebilirim ki; evet, altın gümüş fiyatlarında yükseliş bekliyorum, borsada da bekliyorum, dövizde de bekliyorum.

Burada en sağlıklı yapılması gereken şey şu; 100 bin liram varsa ben bunları kesinlikle çeşitlilik yapmam lazım, bakın varlıklarını çeşitlendiren arkadaşlarımız kesinlikle zarar etmez.”

Kaynak: Haber Merkezi