İsrail Ordu Sözcüsü, Lübnan'ın başkenti Beyrut'a saldırı düzenlendiğini açıkladı. Reuters haber ajansının aktardığına göre, İsrail ordusundan konuya ilişkin yapılan açıklamada, Beyrut'a 'hedefe yönelik' saldırı düzenlendiği ifade edildi.

Hizbullah'ın El Manar TV kanalı da Beyrut'un güney bölgelerine saldırı düzenlendiğini aktardı. Beyrut'tan yansıyan görüntülerde de yoğun bir duman bulutunun yükseldiği görüldü. Başkentin güneyinde yaşayanlar, yüksek bir patlama sesi duyduklarını anlattı. Lübnan’ın resmi haber ajansı NNA, konuya ilişkin haberinde, İsrail’e ait bir F-35 savaş uçağının Camus Caddesi'nde bir apartmana iki füze ile hava saldırısı düzenlediğini aktardı.

Urfi Çetinkaya Cezaevinde Öldü Urfi Çetinkaya Cezaevinde Öldü

'HİZBULLAH OPERASYON KOMUTANI İBRAHİM AKİL HEDEF ALINDI'

Reuters haber ajansına konuşan iki güvenlik kaynağı, İsrail'in saldırısının Beyrut'un güney bölgelerinde bulunan Hizbullah tesislerinin yakınlarında yaşandığı bilgisini verdi. El Manar televizyonu da güneydeki Dahiye bölgesinin saldırıda hedef alındığını aktardı. Reuters'a konuşan görgü tanıkları, İsrail'in saldırı anında savaş uçağı sesi duyduklarını anlattı. Beyrut'taki Dahiye bölgesi 'Hizbullah'ın kalesi' olarak biliniyor. 

Reuters'a konuşan iki güvenlik kaynağına göre, İsrail'in Beyrut'a yönelik hava saldırısı 'Hizbullah'tan üst düzey bir ismi' hedef aldı. Kaynaklar, kimin hedef alındığı konusunda bilgi vermedi. İsrail ordu radyosunun haberine göre, bir güvenlik kaynağı, İsrail'in saldırısında Hizbullah'ın operasyon komutanı İbrahim Akil'in hedef alındığını söyledi. El Manar, saldırıda bir kişinin öldüğünü, 14 kişinin yaralandığını aktardı. 

Beyrut'taki AA muhabiri de kentteki Camus Caddesi’nde bir yere hava saldırısı düzenlendiğini aktardı. Saldırının düzenlendiği yerden yoğun dumanlar yükseldiği görülürken, Lübnan sağlık ekipleri ve ambulanslar bölgeye sevk edildi. Sosyal medyada da Beyrut'un güneyindeki Dahiye Mahallesi'nden dumanların yükseldiği görüntüler paylaşıldı.

LÜBNAN'DAKİ PATLAMALARDA 37 KİŞİ ÖLMÜŞTÜ

İsrail'in Beyrut'a saldırısı, Lübnan'da salı ve çarşamba günleri çağrı cihazı ve telsizlerde yaşanan ve aralarında Hizbullah üyelerinin de olduğu 37 kişinin öldüğü patlamaların ardından yaşandı. Hizbullah ve Lübnan, bu patlamalardan İsrail'i sorumlu tutarken, Tel Aviv saldırıları doğrudan üstlenmemişti. İsrail, dün gece saatlerinde Lübnan'ın güneyine hava saldırıları düzenledi; Hizbullah ise bugün İsrail hedeflerine yedi ayrı roket saldırısı düzenlediğini duyurdu. Bu saldırıda katyuşa roketleri kullanıldı.

Kaynak: Haber Merkezi