İsrail ordusu, bugün sabah saatlerinde Lübnan'da Hizbullah hedeflerine yeni saldırılar başlattığını duyurdu. İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF) Sözcüsü Daniel Hagari, Hizbullah'ın İsrail'e yönelik saldırı hazırlığında olduğunu tespit ettiklerini savunarak pazartesi günü Hizbullah hedeflerine saldırı düzenlediklerini açıkladı. 

Reuters haber ajansının aktardığına göre, Hagari, İsrail ordusunun Lübnan'ın güneyinde yaşayan halka Hizbullah'a ait noktalardan uzak durmaları yönünde bir mesaj yayınladığını söyledi. IDF Sözcüsü, Lübnan'a olası bir kara harekatına ilişkin soruya da yanıt verdi. Daniel Hagari, İsrail'in kuzeyinde yaşayan ve karşılıklı saldırılar sebebiyle tahliye edilen kişilerin evlerine güvenli şekilde dönmeleri için 'ne gerekirse yapacaklarını' söyledi. 

İSRAİL ORDUSU: HİZBULLAH SİZİ TEHLİKEYE ATIYOR

Reuters'a konuşan görgü tanıkları da bu sabah erken saatlerde Lübnan'ın güneyindeki sınır kasabalarına ve kuzeydeki bazı bölgelere İsrail'in yoğun hava saldırıları düzenlediğini aktarmıştı. Güneydeki liman kenti Tyre'de de savaş uçaklarının alçak uçuş yaptığı görülmüş, yakın bölgelere hava saldırıları düzenlendiği bilgisi verilmişti. Hizbullah'ın El Manar televizyon kanalı, İsrail'in hava saldırılarının güneydeki köy ve kasabaları ve Lübnan'ın doğusundaki Bekaa vadisindeki noktaları hedef aldığını aktarmıştı.

Bu sabah düzenlenen saldırılar hakkında konuşan İsrail ordu sözcüsü Hagari, Hizbullah'ın yıllar içinde Lübnan'ın güneyindeki evler ile binalarda seyir füzeleri de dahil olmak üzere silah depoladığını ileri sürdü. Basın mensuplarıyla havadan çekilmiş bazı görüntüler de paylaşan Hagari, bu görüntülerin Hizbullah'ın Lübnan'da siviller ait bir evden seyir füzesi ateşlemeye çalıştığını gösterdiğini iddia etti. Görüntülerde söz konusu füze ateşlenmeden kısa bir süre önce İsrail'in saldırı düzenlediği görüldü. Hagari, açıklamasında ayrıca "Hizbullah sizi tehlikeye atıyor. Sizi ve ailenizi tehlikeye atıyorlar" diye konuştu. 

HİZBULLAH: YENİ BİR SAFHAYA GİRDİK

Lübnan'da geçen hafta üst üste yaşanan çağrı cihazı ve telsiz patlamaları ile başkent Beyrut'ta Hizbullah komutanlarını hedef aldığı söylenen hava saldırısının ardından İsrail ordusu ve Lübnan Hizbullahı arasında dün de karşılıklı saldırılar yaşanmıştı. 

Erdoğan ve Miçotakis, New York'ta Bir Araya Gelecek Erdoğan ve Miçotakis, New York'ta Bir Araya Gelecek

Hizbullah liderinin yardımcısı Naim Kassam, Beyrut'ta öldürülen Hizbullah komutanının cenazesinde, "Başlığı ucu açık bir hesaplaşma savaşı olan yeni bir safhaya girdik" diye konuşmuştu. İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant ise kuzeyde yaşayan İsrailliler evlerine dönene kadar İsrail'in 'operasyonlarının' devam edeceğini söylemişti. 

Kaynak: Haber Merkezi