Gündem

İstanbul'da sel: 2 ölü

İstanbul'da akşam saatlerinde bastıran yağmur sonrası hayat felç oldu.

Abone Ol

İstanbul'un kuzeyinde etkili olan kuvvetli sağanak yağışlar nedeniyle Başakşehir'de metroyu ve Millet Kütüphanesi'ni sel bastı. Küçükçekmece'de Atatürk Mahallesi sular altında kaldı. Yağış Arnavutköy'de de etkili oldu. İstanbul'daki selde iki kişi hayatını kaybetti.

İstanbul'da akşam saatlerinde bastıran yağmur sonrası hayat felç oldu. Birçok araç su altında kalırken, trafikte de sorunlar yaşandı.

İstanbul'un Başakşehir ilçesinde şiddetli yağış sonrası Başakşehir Metrosu'nu su bastı. İnsanlar yürüyen merdivenlerden güçlükle kendisini dışarı atabildi.

Öte yandan Başakşehir Millet Kütüphanesi'nde de sel sebebiyle vatandaşlar kütüphanede sıkışarak zor anlar yaşadı.

KÜÇÜKÇEKMECE'DE DE BENZER GÖRÜNTÜLER

Küçükçekmece Atatürk Mahallesi'nde de yağış sonrası sokakları su bastı.

İMAMOĞLU'NDAN AÇIKLAMA

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda 'Şu an özellikle Karadeniz'e kıyısı olan ilçelerimizde yoğun yağış görülmekte. Arnavutköy'de metrekareye düşen yağış 70kg'ı geçti. Yağış bölgesinin su havzalarının bulunduğu alanda yoğunlaşması İstanbul için iyi haber. Yine de vatandaşlarımızı tedbirli olmaları yönünde uyarırız.' ifadelerini kullandı.

İSTANBUL VALİSİ'NDEN AÇIKLAMA

İstanbul Valisi Davut Gül, sosyal medya hesabından 'Arnavutköy ve Başakşehir başta olmak üzere İstanbul'umuzun farklı semtlerinde kuvvetli yağış yağmaktadır. Sel baskınlarına karşı duyarlı olunması, motor kurye vb. ulaşım araçlarıyla trafiğe çıkılmamasını önemle rica ederim' paylaşımını yaptı.

İKİ KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

İstanbul Valisi Davut Gül, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda iki kişinin hayatını kaybettiğini belirtti.

TİP: YURTTAŞLARIMIZIN YANINDAYIZ

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Sözcüsü Sera Kadıgil de Küçükçekmece İlçe Örgütü üyeleriyle birlikte selden etkilen bölgelere gitti.