Genel

İstanbul'un Göbeğindeki Dev AVM Kapandı!

Kiler Holding'in borçlarına karşılık olarak 2019 yılında 100 milyon dolara Halkbank’a sattığı Sapphire AVM, 2021'de 48 milyon dolara geri alındıktan sonra kapatıldı.

Abone Ol

Kiler Holding Yönetim Kurulu Üyesi Ümit Kiler, alışveriş merkezinin ofis alanına dönüştürülme sürecinin tamamlandığını ve bir ay içinde ofis kiralamalarına başlanacağını duyurdu.

TÜRKİYE'NİN VE AVRUPA'NIN EN YÜKSEK BİNASI

2011 yılında Kiler Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO) tarafından 250 milyon dolarlık yatırımla inşa edilen ve o dönemde 261 metre anten yüksekliğiyle Türkiye'nin ve Avrupa'nın en yüksek binası olan Sapphire, AVM kısmının kapanmasıyla gündemde.

OFİS KİRALARI BAŞLAYACAK

Ümit Kiler, yıl başından bu yana devam eden tadilat çalışmalarının sona erdiğini ve yakında ofis kiralamalarına başlanacağını belirtti. Sapphire AVM, 2019'da borçları nedeniyle Halkbank’a 100 milyon dolara satılmış, 2021'de ise 48 milyon dolara Kiler Holding tarafından geri alınmıştı. Bu süreçte AVM, tartışmalara neden olmuştu. Kiler Holding, kiracı markalarla yapılan görüşmelerin ardından AVM'yi ofise dönüştürme kararı almış ve yıl sonu itibariyle Tiffany markası da mağazasını kapatmıştı.

Ümit Kiler, bu kararı alma sebeplerini şöyle açıkladı: “Levent bölgesinde mevcut AVM yoğunluğundan dolayı Sapphire AVM’de ziyaretçi sayısında önemli bir düşüş yaşandı ve bu alan verimsiz hale geldi. Bu yüzden ofis dönüşümü fikri öne çıktı. Kiracılarımızla anlaşarak yollarımızı ayırdık ve kalan son markanın mağazası da ocak ayında kapandı. Şu anda tadilat çalışmaları tamamlandı ve önümüzdeki ay pazarlama ekibimiz kiralama işlemlerine başlayacak. Levent bölgesinde AVM yerine ofis talebi daha yüksek.”

Sapphire'deki seyir terasında işler ise sorunsuz devam ediyor. Ümit Kiler, seyir terasındaki ziyaretçi sayısında herhangi bir düşüş yaşanmadığını ve gelecekte daha fazla ziyaretçi ağırlamayı hedeflediklerini ekledi.