Çukurova Cup Başlıyor Çukurova Cup Başlıyor

Tuğçe Dokumacı

İYİ Parti Grup Başkanvekili Turhan Çömez, Aile ve sosyal Politikalar bakanlığına bağlı yuvalara emanet edilen çocuklardan kaçının kayıp olduğunu Bakan Mahinur Özdemir Göktaş tarafından cevaplaması için soru önergesi verdi. 
Mersin'de Aile Ve Sosyal Politikaları bakanlığına bağlı yuvalarda kalan çocuklara ilişkin endişelerin arttığını belirten Çömez, çocukların güvenliğinin ve sağlıklı bir yaşam ortamının sağlanmasının önemini vurguladı. Özellikle kayıp çocuk vakalarının incelenmesi ve bu konuda alınması gereken önlemlerin ele alınması gerektiğini ifade etti.
Çömez Aile Ve Sosyal Politikaları Mahinur Özdemir’e ise x üzerinden “Böyle bir skandal başka bir ülkede olsa, toplum ayağı kalkar. Sorularıma cevap bekliyorum. Mersin'de bakanlığa bağlı yuvalara emanet edilen çocuklardan kaçı kayıp? Yuvalarda çetelerin olduğu doğrumu? Sana Emanet edilen çocuklardan kaçı PKK üyesi olduğu gerekçesiyle cezaevinde? Cevapları ben biliyorum ancak resmi bir karşılık bekliyorum ki Türkiye senin ağzından duysun” diye seslendi. 
Bu soruşturma, kamuoyunun dikkatini çeken bir konu olarak öne çıkarken, çocukların korunması ve güvenliği konusunda devletin ve ilgili kurumların sorumlulukları üzerine yapılan tartışmaları da beraberinde getirdi.
Öte yandan #ElmalıÇocuklarıNerede? Hashtag ile Aile Ve Sosyal Politikaları Bakanı ve Turan Çömez’in paylaşımına yorum yapan bir kullanıcı ise, “Tam 4 yıldır 15 günlüğüne izinsiz Aileden alınıp götürüldüler. Bir daha da geri getirilmediler. Her seferinde başka illere neden nakil ediliyorlar” diye sordu.

Kaynak: Tuğçe Dokumacı