Gündem

İYİ Parti'de 6 isim kesin ihraç istemiyle disipline sevk edildi

İYİ Parti'de 6 isim Genel Başkan Meral Akşener'in imzasıyla kesin ihraç istemiyle disipline sevk edildi. Söz konusu isimlerin Ethem Baykal, Sevinç Gümüş, İsmet Kocak, Günay Kodaz, Musa Ertuğan ve Tamer Kayaalp olduğu öğrenildi.

Abone Ol

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Ethem Baykal, Sevinç Gümüş, İsmet Kocak, Günay Kodaz, Musa Ertuğan ve Tamer Kayaalp'i kesin ihraç istemiyle Merkez Disiplin Kurulu'na sevk etti.

İYİ Parti Genel İdare Kurulu (GİK), bugün Genel Başkan Meral Akşener başkanlığında toplanmış, yerel seçime hazırlık kapsamındaki çalışmaların ele alındığı toplantıda, Akşener, partinin yerel seçime giden süreçte izleyeceği yol haritasıyla ilgili GİK üyelerinin beklenti ve önerilerini dinlemişti.

Toplantının ardından açıklamalarda bulunan İYİ Parti Sözcüsü ve Medya İlişkileri Başkanı Kürşad Zorlu, GİK'le birlikte eş zamanlı olarak Merkez Disiplin Kurulu'nun da toplandığını aktararak 'Bazı disiplin süreçlerine ilişkin kararlar alınmasını bekliyoruz' demişti.

Habertürk'ün aktardığına göre, Merkez Disiplin Kurulu toplantısında Ethem Baykal, Sevinç Gümüş, İsmet Kocak, Günay Kodaz, Musa Ertuğan ve Tamer Kayaalp hakkında kesin ihraç için disiplin kuruluna sevk edilmeleri yönünde karar alındı.

6 isim İYİ Partli lideri Akşener'in imzasıyla Merkez Disiplin Kurulu'na sevk edildi. (birgün)