Gamze Nur Yavuz

Mersin Milletvekili Burhanettin Kocamaz, TBMM'de Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'na yönelik önemli bir soru önergesi sunarak kadına yönelik şiddet ve kadın cinayetleri konusundaki sorumlulukları sorguladı. Kocamaz, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla önergeyi duyurdu.

Milletvekili Kocamaz, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı: "TBMM’de genelde Ülkemizin, özelde #Mersin’imizin sorunlarını gündeme getirerek, takipçi olmaya devam edeceğiz. Kadına şiddet ve kadın cinayetleri ile ilgili Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı’na yönelttiğimiz yazılı soru önergesi."

Önergesinde, kadın cinayetlerinin araştırılması, kaç kadının cinayetlerde öldürüldüğünün tespiti ve Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın bu konuda yürüttüğü çalışmalar hakkında detaylı bilgi talep eden Kocamaz, soru önergesine yazılı cevap beklediklerini de vurguladı.

Bakırhan: “İzlenen Narin’in Katilleri Değil, Devletin Çürümüş Örgütlülüğüdür” Bakırhan: “İzlenen Narin’in Katilleri Değil, Devletin Çürümüş Örgütlülüğüdür”

Kocamaz'ın sunduğu bu soru önergesi, kadına yönelik şiddetin önlenmesi ve bu konuda alınan önlemlerin şeffaf bir şekilde kamuoyuyla paylaşılması amacıyla atılmış önemli bir adım olarak dikkat çekiyor.

GFPQawFXgAAmWQa

Kaynak: İMECE GAZETESİ