İzmir'de, balıkçı barınağındaki bir teknende cesedi bulunan Hilmiye Tuğba Esgin'in (26) ölümüyle ilgili gözaltına alınan tekne sahibi Şenol A. (37), eşi Belgin A. ve teknede tamir işleriyle uğraşan Kubilay B.A., adliyeye sevk edildi. Cinayeti itiraf eden Şenol A. tutuklanırken, diğer 2 şüpheli adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

İzmir'in Karşıyaka ilçesindeki Bostanlı İskelesi yakınlarındaki balıkçı barınağında, Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri tarafından 6 Ağustos akşamı yapılan denetimde, narkotik köpeği Zeytin'in tekneye tepki vermesi üzerine Şenol A.'ya ait teknede arama yapıldı.

Teknenin kamara kısmındaki buzdolabında kadın cesedi bulundu. Cesedin Hilmiye Tuğba Esgin'e ait olduğu tespit edildi. Aramada ayrıca, uyuşturucu madde metamfetamin kırıntıları ve uyuşturucu içmekte kullanılan bir düzenek bulundu.

DHA'nın haberine göre, savcı ve güvenlik güçlerinin olay yerindeki incelemelerinin ardından Esgin'in cansız bedeni, İzmir Adli Tıp Kurumu'nun morguna kaldırıldı. Vücudunda herhangi bir kesici ve delici alet yarası bulunmayan Esgin'in ilk belirlemeye göre, boğularak öldürüldüğü tespit edildi. Esgin başının arkasında ve boynunda yara izi olduğu belirlendi.

Ayşenur Ezgi Eygi'nin otopsi raporu açıklandı: Uzak mesafeden atış Ayşenur Ezgi Eygi'nin otopsi raporu açıklandı: Uzak mesafeden atış

Gözaltına alınan şüpheliler tekne sahibi Şenol A., eşi Belgin A. ve teknede tamir işleriyle uğraşan Kubilay B.A.'nın ilk ifadelerinde haklarındaki suçlamaları kabul etmedikleri öğrenildi. Şüphelilerden Şenol A.'nın ifadesinde Esgin ile sevgili olduklarını belirttiği, eşi Belgin A.'nın da bu ilişkiden haberi olduğunu ancak kendisinin tekneye hiç gitmediğini söylediği öğrenildi.  

Daha sonra sorguda Şenol A.'nın cinayeti itiraf etti.

Emniyetteki işlemlerinin ardından bugün adliyeye sevk edilen Şenol A. tutuklanırken, diğer 2 zanlı adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. 

Kaynak: Haber Merkezi