Asayiş

İzmir'deki Yangın Sürüyor

Dün İzmir Karşıyaka’da başlayan orman yangını gece saatlerinde büyüdü. Yangına müdahale devam ediyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi izinde olan itfaiye personelini göreve çağırdı.

Abone Ol

İzmir’in Karşıyaka ilçesinde bulunan Yamanlar Dağı'nda, Karatepe mevkisindeki ormanda dün akşam henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı.

Yangına gece saatlerinde başlayan müdahale sürerken, günün ilk ışıklarıyla birlikte havadan da müdahale edilmeye başlandı. İzmir Orman Bölge Müdürlüğü'ne ait 15 arazöz, 5 su ikmal aracı, 2 dozer ve 3 yer ekibi bölgede yoğun olarak çalışmalarını sürdürürken, 2 uçak ve 4 helikopter de havadan alevlerle mücadele ediyor.

Yangından Örnekköy, Çiğli ve daha bir çok ilçe de etkilendi. Doğançay merkezine kadar ilerleyen yangın nedeniyle ilçede geniş güvenlik önlemleri alındı. Emniyet birimleri Doğançay merkezini boşaltmaya çalışıyor. Gök yüzünün dumanlarla kaplandığı ilçede bazı mahallelerin elektriği de tedbir amaçlı kesildi.

Gediz Elektrik yetkililerinin yangın nedeniyle kesinti yaşandığı yönünde bilgi verdiği iddia edildi.

'VATANDAŞLARIMIZIN BİR AN ÖNCE EVLERİNİ BOŞALTMASINI İSTİYORUZ'

Bayraklı Belediye Başkanı İrfan Önal X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Doğançay bölgesindeki yangın, rüzgarın da etkisiyle maalesef yerleşim yerlerine kadar ulaştı. Bölgede yaşayan vatandaşlarımızın bir an önce evlerini boşaltmasını istiyoruz. Havadan ve karadan devam eden söndürme çalışmalarında tüm saha görevlilerimizin yangını söndürebilmesi için görevi olmayan araçların ve vatandaşlarımızın da bölgeden uzaklaşmasını önemle rica ediyoruz" dedi.

VALİ ELBAN: TAHLİYELER DEVAM EDİYOR

İzmir Valisi Süleyman Elban da İzmir'deki yangınla ilgili açıklama yaptı. Elban yanan evlerin olduğunu ancak sayı veremeyeceğini belirtti. Rüzgar nedeniyle söndürme çalışmalarında güçlük yaşandığını ifade eden Elban, "Karşıyaka ilçesi Yamanlar Mahallesi’nde 13 Ağustos 2024 Salı günü saat 21.43’de başlayan, 14 Ağustos 2024 Çarşamba günü saat 19.15’de kontrol altına alınan ve soğutma çalışmaları devam eden yangın, ani rüzgarın da etkisiyle yaşanan harlama nedeniyle 15.08.2024 tarihi Perşembe günü saat 21.30’da tekrar başlayıp ve devam eden yangına ekiplerimizin müdahalesi havadan ve karadan devam ediyor, yangından etkilenen vatandaşlarımızın ivedi şekilde tahliyesi devam etmektedir. Tüm kurumlarımızın desteğiyle yangını kontrol altına almak için yoğun şekilde gayret ediyoruz. Yangından etkilenen İzmirli hemşerilerimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum” ifadelerini kullandı.

BELEDİYE BAŞKANI CEMİL TUGAY: 600’E YAKIN PERSONEL İLE BÖLGEDEYİZ

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay da yangınla ilgili açıklamalarda bulunarak 600’e yakın personel ile sahada olduklarını belirtti.

Tugay, “Karşıyaka Yamanlar Dağı’nda dün gece başlayan yangını kontrol altına almak için İzmir İtfaiyemiz, İZSU ve belediyemizin diğer birimleri ile birlikte sahada çalışmalarını sürdürüyoruz. Rüzgar yangının etkisini bir çok yere dağıtıyor. Arkadaşlarımız kontrol altına almak için yoğun şekilde çalışıyorlar. 600’e yakın personel, ilçe belediyelerinin desteği ile 30’un üzerinde yangın söndürme aracı ile bölgedeyiz. Yangının yerleşim yerlerine ulaşmaması için ekiplerimiz var gücüyle çalışıyor” dedi.

Karşıyaka Belediyesi de dayanışma çağrısında bulundu. Belediyeden yapılan açıklamada, “İlçemizde devam etmekte olan yangına tüm ekiplerimizle hızlı bir şekilde müdahale ediyor, gelişmeleri anlık takip ederek gereken tüm önlemleri alıyoruz. Ekiplere destek olmak için su, kumanya ve ayran getirmek isteyen vatandaşlarımız, malzemeleri ana hizmet binamıza bırakabilir” denildi.

BELEDİYE İZİNDE OLAN PERSONELİ GÖREVE ÇAĞIRDI, TOMA’LAR YANGINA MÜDAHALE EDİYOR

Doğançay TOKİ Konutları arkasında devam eden yangının rüzgarın etkisiyle büyüdüğü belirtildi. Sahadaki gönüllülerden alınan bilgilere göre TOKİ konutları arkasındaki alanda alevlerin 30 metreye kadar yükseldiği iddia edildi. Örnekköy’de bulunan Körfez Evleri sitesinde de bazı araçların yangın nedeniyle tahrip olduğu aktarıldı.

ine Örnekköy’deki Karşıyaka Belediyesi’ne ait temizlik şantiyesi de tahliye edildi. Alevlerin yangın bölgesinde bulunan hayvan barınağına yaklaşması üzerine de gönüllüler barınağa akın etti. Çiğli'de de yangının devam ettiği görüntülendi.

Ayrıca İzmir Büyükşehir Belediyesi izinde olan itfaiye personelini de göreve çağırırken, emniyete ait TOMA’lar da yangına müdahale ediyor. Yangın nedeniyle, Doğançay Mahallesi ile Sancaklı Mahallesi’ne giden yollar trafiğe kapatıldı. Yeni Girne Caddesi üzerinden Zübeyde Hanım Mahallesi’ne giden yollar da kapatılırken, Baş Pehlivan Karaali Caddesi üzeri tenis kortları istikametine doğru trafik akışı da kesildi. Bayraklı TOKİ'lerde bulunan 6. Etap’da ise yangının konutlara ulaştığı bu nedenle de bu istikamete giden yolların kapatıldığı açıklandı.