KATİLLERİ, TECAVÜZCÜLERİ VE TACİZCİLERİ KORUYAN MEVCUT İKTİDARA KARŞI SESLERİNİ YUÜKSELTTİ

İsrail'in Gazze'deki Cami Saldırısında Can Kaybı 21'e Yükseldi İsrail'in Gazze'deki Cami Saldırısında Can Kaybı 21'e Yükseldi

Platform adına açıklama yapan Fatoş Sarıkaya, katilleri, tecavüzcüleri ve tacizcileri koruyan mevcut iktidara karşı seslerini yükselttiklerini belirtti. Sarıkaya, “Bugün yine can güvenliğimizin olmadığı bir düzenin sonuçlarıyla buradayız. Her bir kadın, LGBTİ+ ve çocuk için tüm sokakları yakmaya hazırız” dedi.

Açıklamada, dün iki kadının vahşice katledildiği, bir kadının ise sokakta taciz edildiği belirtildi. Sarıkaya, “Erkek devlet şiddeti, kadınlara, çocuklara, LGBTİ+ bireylere nefes aldırmıyor. Bu ülkede hırsızlar ve mafyalar hüküm sürerken, katledilen kadınların bedenleri üzerinden yükselen çürümüş düzenleri kabul etmiyoruz” ifadelerini kullandı.

Sarıkaya, erkek şiddeti ve cezasızlık politikalarına karşı mücadelelerini sürdüreceklerini vurgulayarak, “Cinayet mahali haline gelmiş bu ülkede yaşamlarımız için yakanızda olmaya devam edeceğiz” dedi. Eylem, kadınların yaşamlarını savunma ve erkek devlet şiddetine karşı dayanışma vurgusuyla sona erdi.

Kaynak: Ahmet Sütcü