Kadri Duman

Fiziksel engelli bireylerin toplumsal hayata katılımını kolaylaştırmak amacıyla yapılan kaldırımlardaki rampalar, Mersin’de duyarsız sürücüler tarafından park yeri olarak kullanıldığı için işlevini yitiriyor. Bu durum, engelli vatandaşların ulaşımını ciddi şekilde zorlaştırıyor ve mağduriyet yaratıyor.

Son olarak Tozkoparan Mahallesi üzerinde bulunan engelli rampasının önüne bir sürücünün otomobilini park etmesi nedeniyle engelli vatandaş kaldırıma çıkamadı. Yolda kalan engelli vatandaş, 112 Acil Çağrı Merkezini arayıp yardım istedi.

Yaşamı Zehir Eden Fabrikalar TBMM'ye Taşındı Yaşamı Zehir Eden Fabrikalar TBMM'ye Taşındı

Birçok noktada bulunan engelli rampalarının trafik ekipleri tarafından kontrol edildiği, park edilen araçlara cezai işlem uygulandığı vurgulanırken, engelli vatandaşa destek veren mahalleli, sorunun çözümü için sadece cezaların yeterli olmadığını, aynı zamanda toplumda farkındalık yaratmanın da önemli olduğunu kaydetti.

Engelli rampalarına park edilen araçların, engelli bireylerin ve tekerlekli sandalye kullananların en büyük sorunlarından biri olduğuna vurgu yapan Gülten Yılmaz, "Her gün oğlumla dışarı çıktığımızda bu tür engellerle karşılaşıyoruz. Rampaların önüne park edilen araçlar, bizim için büyük bir engel oluşturuyor. Bu yüzden yolumuza devam edemiyoruz," diyerek yaşadığı zorlukları dile getirdi.

Kaynak: Kadri Duman