Sağlık

Kanamayı saniyeler içerisinde durduruyor!

Küçük kazalar meydana gelip de kanama başladığında hepimiz ilk olarak kanmayı durdurmaya çalışırız. İlk müdahale olan peçete bastırmak kanamayı durdurmaya yetmediğinde kullanabileceğiniz doğal bir yöntemi sizler için araştırdık.

Abone Ol

Evlerde, iş yerlerinde ve hatta sokakta yürürken pek çok alanda küçük kazalara bağlı kanamalar meydana gelebilir. Bu gibi yaralanmalar görüldüğü zaman bazen kanamanın durması zaman alır. Uzun süre peçete bastırmak ve kan kaybına maruz kalmak zorunda değilsiniz.

Küçük yaralara bağlı kanamalar meydana geldiğinde bu duruma müdahale ederek bazı doğal yöntemler ile kanamayı durdurabilirsiniz. Kanamayı durdurmak için kullanabileceğiniz bu doğal yöntem oldukça basit ve faydalıdır. İşte küçük kazalarda oluşan kanamaları durdurmak için kullanabileceğini doğal yöntem:

Zeytinyağı

Ev ve iş yerlerinde meydana gelen küçük yaralanmalara bağlı kanamaları kolaylıkla durdurabilirsiniz. Zeytinyağının onarıcı özelliğinden faydalanacağınız bu yöntem hem basit hem de zararsız. 

Zeytinyağı ile kanamayı durdurmak için tek yapmanız gereken bir peçete ya da pamuk üzerine birkaç amla zeytinyağı damlatmak ve bu şekilde yaraya baskı uygulamak. Zeytinyağı kısa süre içerisinde kanamayı durduracaktır. Aynı zamanda hücre yenileme özelliği ile zeytinyağı yaranın da daha hızlı iyileşmesine yardımcı olur.