Kış aylarının en sevilen sebzelerinden biri olan karnabahar farklı pişirme teknikleri kullanılarak hazırlanabilir. Karnabahar pişirirken haşlama, fırınlama ve kızartma gibi çeşitleri deneyebilirsiniz. Çeşit çeşit pişen ve her hali lezzetli olan karnabaharın tadından mahrum kalmamıza neden olan bazı hatalar bulunuyor.

"Şafak Söktü" Sergisi Beğeni Topladı "Şafak Söktü" Sergisi Beğeni Topladı

Karnabahar pişirirken dikkat edilmesi gereken bazı durumlar bulunuyor. Doğru pişirme önerileri ile karnabaharın hem daha sağlıklı hem de daha lezzetli olmasını sağlayabilirsiniz. İşte karnabahar pişirirken uygulanması gerekenler:

Suda bekletmek: Karnabaharı pişirmeden önce hem kirlerinden arınması hem de gaz çıkarmaya neden olan yüksek kükürt oranının azalması için suyun içinde bekletmeniz gerek. Ancak karnabaharı normal su değil tuzlu su içerisinde bekletin. Tuzlu su içerisinde 10 dakika bekleyen karnabaharı daha sorna tuzdan arındırmak için su altında ovalayarak yıkayın ve bu şekilde pişirin. 

Süt ekleyin: Karnabaharı haşlama esnasında haşlama suyuna 1 fincan kadar süt eklediğiniz zaman hem karnabahar beyazlığını koruyor hem de taze kalıyor. ayrıca eklenen süt haşlama esnasında ortaya çıkan kötü kokuyu da engelliyor. 

Limon suyu kullanın: Karnabahar pişirirken süt eklemek istemiyorsanız bu aşamada limon suyu kullanabilirsiniz. 1 bardak limon suyu karnabaharın hem daha yumuşak pişmesine hem de beyazlığını korurken kötü kokuların giderilmesine imkan sağlar. 

Kaynak: İmece Gazetesi