Sinan Ateş cinayetinde adı geçen MHP Milletvekili İzzet Ulvi Yönter ve yine MHP’li vekiller Feti Yıldız ile İsmail Faruk Aksu’nun Şubat 2022'deki Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na verdikleri dilekçeyle CHP eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında soruşturma açıldı..

O tarihlerde dokunulmazlığı bulunan Kılıçdaroğlu hakkındaki şikayet, dokunulmazlığı kalkar kalkmaz işleme konuldu.

Gerçek Gündem'den Seyhan Avşar'ın haberine göre iddianamede Kılıçdaroğlu’na yönelik çok sayıda suçlama yöneltildi. Kılıçdaroğlu’nun 2014 yılında İstanbul Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Kulübünde yaptığı söyleşi, 2015 yılında katıldığı televizyon programları ve toplantılardaki demeçleri suçlama konusu yapıldı. Bu durum Kılıçdaroğlu’nun adım adım kayıt altına alındığını gösterdi.

MİT Başkanı Kalın, Hamas Siyasi Büro liderleriyle görüştü MİT Başkanı Kalın, Hamas Siyasi Büro liderleriyle görüştü

Demirtaş açıklamaları delil oldu

Kılıçdaroğlu’nun 25 Eylül 2019’da Moda Deniz Kulübü'nde gazetecilerle bir araya geldiği toplantı da iddianamede suçlama konusu oldu.

Toplantıda Halkların Demokratik Partisi (HDP) eski Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın tutukluluğunu eleştiren Kılıçdaroğlu'nun "Gayet güzel, yargının bağımsız olmadığını söylüyorum. Kendisi beyefendi hâkim yerine geçiyor, ‘bunları bırakamayız’ diyor. Sen misin hâkim, kürsüde oturan kişi mi hâkim? Hâkime diyor ki, böyle karar ver, bak bırakmayacaksın diyor. Hâkim de biliyor ki, bırakırsa başına hangi felaketlerin geleceğini biliyor. Hâkimde de vicdan kiraya verildiği için olur diyor; tutuklayalım, beyefendi böyle istedi, uzun süre hapiste tutalım diyorlar” şeklindeki eleştirel ifadeleri de iddianameye koyuldu.

Kılıçdaroğlu'ndan ilk açıklama

Kılıçdaroğlu, hakkındaki hapis yasağı ve siyasi yasak talebiyle dava açılmasına ilişkin ilk açıklamasını yaptı.

Kılıçdaroğlu şu ifadeleri kullandı:

"Dava, konuşmalarımın kimi rahatsız ettiğini ortaya koyuyor. Yargı Erdoğan'ın kontrolünde, benim değil. Dolayısıyla Saray'dan alınan talimata göre yargı harekete geçer."

Kaynak: Haber Merkezi