Fransa'nın başkenti Paris'te yapılan Olimpiyat Oyunları'nda sona yaklaşılırken, mülteci Olimpiyat takımının üyelerinden Afganistanlı Manizha Talash, break dans kategorisindeki ön elemeler sırasında üzerindeki pelerinde yazan 'Afgan kadınları özgür bırakın' (Free Afghan Women) yazısını göstermesinin ardında diskalifiye edildi.

Reuters haber ajansının aktardığına göre, İspanya'da yaşayan Talash, Hollandalı rakibi India Sardjoe'ye yenildiği müsabakada üzerinde söz konusu ifadenin yazılı olduğu bir pelerin giydi. Olimpiyatlarda oyun alanlarında ve podyumlarda 'siyasi sloganlar ve açıklamaların yasak olması' dolayısıyla 21 yaşındaki sporcu diskalifiye oldu.  

Al Shorta - Al Nassr maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Al Shorta - Al Nassr maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda?

DÜNYA DANS SPORLARI FEDERASYONU'NDA AÇIKLAMA

Konuya ilişkin açıklamasında, Dünya Dans Sporları Federasyonu, Talash'ın 'kıyafetinde politik bir slogan olması dolayısıyla diskalifiye edildiğini' duyurdu. 

Paris 2024, mülteci takımının yarıştığı üçüncü Olimpiyat Oyunları durumunda. Bu sene, 37 sporcu 12 farklı spor dalında yarışıyor. Bunların arasında atletizm, badminton ve boks da bulunuyor. Afganistan ise üç kadın ve üç erkek ile bu sene temsil ediliyor. 20 senenin ardından Ağustos 2021'de ülke yönetimini yeniden ele geçiren Taliban, başta kadın hakları olmak üzere temel hak ve özgürlüklere ciddi sınırlamalar getiriyor.

Kaynak: Haber Merkezi