Çevre

Kızkalesi Çöplüğe Döndü

Kızkalesi'nde trafik yoğunluğu, devam ederken diğer yandan ise tatilcilerin bıraktığı çöpler çevreye kötü görüntü ve koku yaydı. 

Abone Ol

Meryem KARADAĞ/Rabia ARSLAN

9 günlük bayram tatilinde tatil alanlarına akın eden vatandaşların çöplerini alanlara bırakması büyük tepkiye neden oldu. Çöp yığınlarının oluştuğu yerlerin başında ise Kızkalesi geliyor.

Kurban Bayramı'nın gelmesiyle birlikte tatilcilerin akınına uğradı. Kurban Bayramı tatili nedeniyle Türkiye'nin dört bir yanından gelen vatandaşlar parkları ve sahilleri doldururken, zaman zaman bu kadar da olmaz denilen görüntüler yaşandı. Vatandaşlar, parkları ve plajları çadır kente çevirdi. Çöp araçları, ağzına kadar dolan konteynırları boşaltmak için araç yoğunluğu sebebiyle otoparklara giriş yapamadı. Denize girmek için plajlara gelen tatilcileri ise araçlar üzerine serilmiş çamaşırlar ile yerlerde ve araçlarda uyuyan insanlar karşıladı.

Yol kenarlarına atılan çöpler, görüntü kirliliği yaratmanın yanı sıra çevreye de zarar vermektedir. Bu nedenle işletme sahipleri, çöplerin temizlenmesi için çaba sarf edeceklerini vurguladılar. Tatilcilerden de çevreye duyarlı olmaları ve çöplerini uygun şekilde bertaraf etmeleri istendi.

'TATİLCİLERİMİZE ÇÖPLERİNİ ÇÖP KUTUSUNA ATMASINI İSTİYORUZ'

İşletme sahibi çöp dolu manzaraya isyan etti Kızkalesi'nde işletme sahibi olan vatandaş 'Bayram trafiğini olduğu bölgede 24 saat demeden gece gündüz çalışıyoruz. Halkımıza hizmet vermeye devam ediyoruz. Ancak bayram yoğunluğu sebebi ile gelen misafirlerimizin bıraktığı bu pislikler, çöpler bizleri son derece üzüyor ve yoruyor. Tesisimizden alışveriş yapmayan vatandaşlarımız da bölgede ihtiyaçlarını giderebiliyor. Ancak gelip bıraktıkları çöpten dolayı biz son derece mağdur oluyoruz. Bıraktıkları manzara bu şekilde. Ama baktığımızda çim alanlarına asfaltta bile çöpler var. Hem görüntü kirliliği hem çevre kirliliğine neden oluyor. Tatilcilerimize çöplerini çöp kutusuna atmasını istiyoruz. Biraz daha duyarlı olmalarını istiyoruz' dedi.

KIZKALESİ KOKUYOR

Çevrenin çok pis olduğunu söyleyen bir vatandaş, 'Kızkalesi'nin bu kadar kirli olduğunu bilmiyordum. Karşılaştım manzara ile kala kaldım. Öncelikle sağlık açısından hiç sağlıklı görünmüyor çevre, arabadan iner inmez çöp kokusundan rahatsız oldum. Deniz çok kirli içinde her şey var belediye biran önce çalışmasını hızlandırmalı ve çöpleri toplamalı' diye konuştu.