Ekonomim'in haberine göre, Koç Holding, 2024 yılının ilk yarısında konsolide bazda toplam 30,8 milyar ABD doları (USD) gelir elde ederken, yaklaşık 1,9 milyar USD kombine yatırım gerçekleştirdi. Böylece şirketin son 5 yıldaki kombine yatırımları 12,3 milyar USD’ye ulaştı.

Koç Holding CEO’su Levent Çakıroğlu, şirketin 2024 yılı ilk yarı finansal sonuçlarını değerlendirdi.

“Koç Topluluğu olarak 2024 yılının ilk yarısında dünyada ve ülkemizde yaşanan zorlu ekonomik koşullara rağmen çalışmalarımızı özveriyle sürdürdük" diyen Çakıroğlu, Koç Topluluğu olarak Türkiye dışında 58 ülkede, 128 üretim tesisi ve pazarlama şirketiyle faaliyet gösterdiklerini, ofislerinde 58 dil konuşulduğunu ve 43 farklı para birimiyle işlem yaptıklarına dikkat çekti.

"155'TEN FAZLA ÜLKEYE İHRACAT YAPIYORUZ"

Koç Topluluğu'nun Türkiye'nin toplam ihracatının yaklaşık yüzde 7’sini üstlendiğine dikkat çeken Çakıroğlu, konuşmasının devamında şunları söyledi:

"Topluluk şirketlerimiz 155’ten fazla ülkeye yaptıkları ihracatla, ülke ekonomimize önemli katkı sağlıyor. Bu başarıların bir göstergesi olarak Türkiye İhracatçılar Meclisi tarafından gerçekleştirilen Türkiye’nin İlk 1000 İhracatçısı Araştırmasında, Topluluk şirketlerimizin bu yıl da en üst sıralarda yer almasından gurur duyuyoruz. Araştırmanın mal ihracatları kategorisinde Ford Otosan ‘İhracat Şampiyonu’ olurken, Tüpraş dördüncü, Arçelik sekizinci seçildi. Diğer yandan İstanbul Sanayi Odası (İSO) tarafından hazırlanan ve ülkemizin sanayi devlerini belirleyen Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu Araştırmasında da Tüpraş birinciliğini korurken, Ford Otosan ikinci, Arçelik yedinci oldu. Ülkemiz için çalışmaya, üretmeye, katma değer yaratmaya kararlılıkla devam edeceğiz.”

KOÇ HOLDİNG'İN 2023 SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK RAPORU

Koç Holding'in 2023 Sürdürülebilirlik Raporu'na da değinen Levent Çakıroğlu, Koç Holding Karbon Dönüşüm Programı kapsamında 2050 karbon nötr hedefimize doğru kararlılıkla ilerliyoruz. 2023 yılı sonu itibarıyla, operasyonlarımızdan kaynaklanan karbon emisyonlarını 2017 yılına kıyasla yüzde 14 azalttık” diye konuştu.

Türkiye, SİHA Pazarında Dünyanın Açık Ara En Büyük Üreticisi Oldu Türkiye, SİHA Pazarında Dünyanın Açık Ara En Büyük Üreticisi Oldu

Çakıroğlu, Koç Holding’in karbon nötr hedefine doğru giden yolda teknoloji ve inovasyonun kritik bir rol oynadığını, özellikle su kaynaklarının daha etkin yönetimi için yenilikçi uygulamaları hayata geçirdiklerini de sözlerine ekledi.

Kaynak: Haber Merkezi