Gündem

Koca, Yangınları Meclis Gündemine Taşıdı

Yeşiller ve  Sol Gelecek Partisi Mersin milletvekili Perihan Koca, yaşanan orman yangınlarına dikkat çekerek,

Abone Ol

Ebru DOST

YSP Mersin milletvekili Perihan Koca, yaz sıcaklarıyla beraber ülkede yaşanan orman yangınlarını meclis gündemine taşıdı.

Yangınlara karşı tedbirler alındı mı?

YSP Mersin milletvekili Perihan Koca, TBMM'de yaptığı konuşmada son iki günde Hatay, Adana, Mersin, Çanakkale illerinde gerçekleşen orman yangınlarına dikkat çekti. Vekil Koca, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki'ye özellikle Hatay'da ki orman yangınlarına karşın hangi tedbirlerin alındığını sorarak,'Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı aradan geçen 2 yılda yangınlara müdahale etme kapasitesini ne derecede arttırmıştır? Yangın söndürme uçak ve ekipmanları arttırılmış mıdır? İklim değişikliğinin doğal alanlar üzerinde git gide artan bir şekilde tehdit yarattığı bilinirken, orman yangınlarına karşı bakanlığınızın ne gibi tedbirleri söz konusudur? Aradan geçen 2 yılda yanan alanların akıbeti ne olmuştur? İmara açılan alan miktarı ne kadardır? Yeniden ormanlaştırma konusunda ne gibi çalışmalar yapılmaktadır?' şeklinde konuştu.

Koca, Manavgat yangınını hatırlattı

YSP'li vekil ayrıca 2021 yılında Antalya'nın Manavgat ilçesinde başlayan ve birçok ile yayılan orman yangını sonrası Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın müdahale etme kapasitesinin büyük tartışmalara yol açtığını söyleyerek,' 2021 yılında Antalya'nın Manavgat ilçesinde başlayan ve birçok ile yayılan ya da eş zamanlı olarak birçok ilde ortaya çıkan orman yangınlarının ardından Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın müdahale etme kapasitesi büyük tartışmalara yol açmış, yangın söndürme uçaklarının yetersizliği eleştiri konusu olmuştu. Üstelik yangınlara müdahale edecek personel yetersizliği de gündemi uzun süre meşgul etmiş, yangınlara sivil inisiyatiflerin müdahalesi de söz konusu olmuştu' şeklinde konuştu