Siyaset

Konu: Ekrem İmamoğlu'nun Diploması... 'Rektör Bile Değildim'

Sosyal medyadaki bazı hesapların İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun diplomasının sahte olduğunu iddia etmesi ardından adı geçen rektör Kemal Alemdaroğlu ve baba Hasan İmamoğlu konuyla ilgili konuştu. Rektör Kemal Alemdaroğlu geçiş yapılan yılda rektör olmadığını kaydetti.

Abone Ol

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ekrem İmamoğlu'nun diploması son günlerde tartışma konusu oldu. Bazı sosyal medya trolleri, İmamoğlu'nun babasının yakından tanıdığı Profesör Doktor Kemal Alemdaroğlu'nun desteğiyle İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi İngilizce bölümüne yatay geçiş yaptığının iddia etti. Bu iddianın ardından eski rektör Kemal Alemdaroğlu ve baba Hasan İmamoğlu konuyla ilgili konuştu.

Ekrem İmamoğlu'na tezgah kurulduğunu belirterek söz konusu dönemde kendisinin rektör olmadığını kaydeden Alemdaroğlu, Ekrem İmamoğlu'nun babası Hasan İmamoğlu'nu da tanımadığını aktararak şunları söyledi;

"Benim 1990 yılında hiçbir idari görevim olmadığı gibi Anabilim Dalı Başkanı da değilim. Ayrıca o günün Rektörü Prof. Dr. Cem'i Demiroğlu'na karşı muhalif olarak davranıyorum. Bu nedenle de üniversitede yatay geçişte kesinlikle etkili olmam söz konusu olamaz. Dış ülkelerdeki üniversitelerin denklik konuları tamamen YÖK'e ait olup üniversitelerin bu konuda hiçbir yetkisi yoktur" 

"BU KADAR DEDİKODU, YALAN OLAMAZ"

Konuyla ilgili konuşan Ekrem İmamoğlu'nun babası Hasan İmamoğlu da geçiş sürecinde Alemdaroğlu'nun rektör olup olmadığını bilmediğini ve bu nedenle de kendisini tanımadığının altını çizerek, "Yatay geçiş yapan sadece benim oğlum değildi. O zaman aynı fakülteden sanırım bir hafta - 10 gün içinde yaklaşık 11 kişi daha nakil yapmış. Bu nakiller şahsa ait bir durum değil. Yasadışı bir durum söz konusu değil. İki üniversite arasında yapılan bir geçiş. Ayrıca bu oğluma özgü bir durum da değil. Bu kadar dedikodu, yalan olmaz. Örneğin benim için Altınoluk'ta 500 dönüm arazi aldığımı yayıyorlar. Hayır, ben 500 dönüm değil, üç ortaklı olarak 25 dönümü Ahmet'ten, Mehmet'ten aldım. Bunlara artık Müslüman da diyemiyorum. Çünkü benim bildiğime göre Müslüman yalan konuşmaz. Başka bir şey demiyorum. Öyle bir şey olmadığına senet veririm onlara" dedi.