Son yıllarda yaygın şekilde kullanılmaya başlanan kablosuz kulaklıklar hem daha teknolojik hem de kolay kullanıma sahip olması ile tercih ediliyor. Ancak kablosuz kulaklıkların teknolojik oluşu yanında hassasiyetini de getiriyor. Kablosuz kulaklıkların temizlenme aşamasında bu hassasiyete dikkat etmek gerekiyor. Kablosuz kulaklıkların temizliği kulak hijyeni açısından önem arz ediyor.

Kablosuz kulaklıkların temizliğinde yapılan en ufak hata kulaklığın sesinin bozulmasına yol açabiliyor. Bu nedenle çoğu kişi kulaklığı kendisi temizleme konusunda tereddüte düşüyor. Bu yöntemi öğrendikten sonra kolaylıkla kulaklıklarınızı kendi kendinize temizleyebileceksiniz. İşte en olay kablosuz kulaklık temizleme yöntemi:

5fa1f17bd3806c23a01102d1

Kablosuz kulaklıkların temizliği konusunda dikkat edilmesi gereken bazı durumlar var. Kulaklığın bozulmaması ve se kalitesini koruması için uygulayabileceğiniz bir doğal yöntem bulunuyor. İşte kulaklıkların kalitesini bozmadan temizleme yöntemi:

Zamansız Uyukluyor ve Horluyorsanız Dikkat Zamansız Uyukluyor ve Horluyorsanız Dikkat

Kulaklığı temizlerken dikkat etmeniz gereken unsurlardan biri yüksek alkollü herhangi bir ürün kullanmamak. Bu durum kulaklığın dış kısmında aşınmaya neden olacaktır. Kulaklıklarınızı temizlerken düşük alkol seviyeli kolonyalar yardımcı olacaktır. İlk olarak bir kulak pamuğunu alın ve üzerine az miktarda kolonya damlatın. Daha sonra kulak pamuğunda kalan kolonya ile kulaklığınızı bastırmadan temizleyebilirsiniz. Bu basit iki malzeme dışında kullanacağınız daha sert ürünler kulaklığın bozulmasına yol açabilir. 

Kaynak: İmece Gazetesi