Maraş’ta 5 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) saat 09.31’de meydana gelen depremin merkez üssünün Pazarcık ilçesi olduğunu açıkladı.

Deprem 7 kilometre derinlikte yaşandı. Sarsıntı çevre illerden de hissedildi.

Narin'in ağabeyi Baran Güran talepte bulundu Narin'in ağabeyi Baran Güran talepte bulundu

AA'nın aktardığı görsellerde; depremin ardından bölge halkının panikle sokağa çıktığı görüldü.

VALİ: OLUMSUZ BİR DURUM YOK

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Vali Mükerrem Ünlüer, “Pazarcık ilçemizde 5,0 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmiştir. AFAD ve ilgili kurumlarımızın tüm ekipleri saha taramalarına devam etmektedir. Şu an itibari ile olumsuz bir durum bulunmamaktadır. Depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz. Allah ülkemizi ve milletimizi tüm afetlerden korusun.” dedi.

AFAD: SAHA TARAMA ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

Depremin ardından Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) saha tarama çalışmalarının sürdüğünü bildirdi.

Açıklamada, şu ana kadar olumsuz bir ihbar alınmadığı belirtilerek, "Etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun." denildi.

'DEPREM DOĞU ANADOLU FAYI'NA YAKIN BİR NOKTADA YAŞANDI'

Depremin ardından NTV yayınına bağlanan Prof. Dr. Okan Tüysüz, “Bildiğiniz gibi 6 Şubat’tan bu yana bölgede sürekli bir hareketlilik var. Doğu Anadolu Fayı’na yakın bir noktada meydana gelen deprem. Bunları olağan karşılamak gerekiyor. 6 Şubat’ta yaşadığımız çok büyük bir depremdi. Bunun yerine oturması önümüzdeki birkaç yılı bulacaktır.” dedi.

DAHA BÜYÜK DEPREM MEYDANA GETİRİR Mİ?

“Bir konuda uyarı yapmak gerekiyor. 6 Şubat’ta deprem yaşamış binalar varsa, bunlardan uzak durmakta yarar var. 5 büyüklüğündeki bir depremin 4’e varan artçılarının olması olağandır.” diye konulan Tüysüz, daha büyük bir deprem beklentisi olmadığını ifade etti.

Kaynak: Haber Merkezi