Tuğçe Dokumacı

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından hizmete sunulan Adres Okuma Salonu, hem ders çalışmak isteyen öğrenciler hem de kitap okumak isteyenler için cazip bir seçenek haline geldi. Salona düzenli olarak gelen Ebru Eliaçık, buradaki deneyimlerini paylaşarak, salonun sunduğu imkanların sınava hazırlık sürecinde büyük bir destek sağladığını vurguladı.

Ebru Eliaçık, "Konfor, odaklanma ve hijyen bakımından burası gerçekten başarılı. İçeride 4 saatlik çalışma süremiz var ve bu süreden faydalanmak isteyenler, belediyeden kart çıkararak giriş-çıkışı bu kart ile sağlıyor. Sadece ders çalışmak isteyenler değil, deniz manzarasına karşı kitap okumak isteyenler de bu hizmetten yararlanabiliyor. Kitap okuyanlara öncelik tanınan masalar mevcut. Danışmadan alabileceğiniz yüzlerce çeşit kitap var, aynı zamanda kendi getirdiğiniz kaynakları güvenli bir şekilde saklayabileceğiniz dolaplar da bulunuyor," şeklinde konuştu.

Mersin Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Naci Yılmaz’dan YEDAM’a Önemli Ziyaret Mersin Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Naci Yılmaz’dan YEDAM’a Önemli Ziyaret

Whatsapp Image 2024 08 24 At 14.12.19

Adres Okuma Salonu'nda ayrıca bilgisayar masalarından da 4 saatlik süre zarfında faydalanma imkanı sunuluyor. Öğrencilere sınırsız çay hizmeti ve günde iki kere kahve ikramı da yapılıyor.  Eliaçık, belediyenin yemek hizmetinden de bahsederek, "Saat 4 civarında belediyenin yemekleri buraya geliyor ve sıraya girip 15 TL karşılığında sağlıklı bir öğün yiyebiliyoruz," dedi.

Ancak salonun tuvalet imkanlarının yetersiz olduğuna dikkat çeken Eliaçık, "Bir kadın, bir erkek ve bir engelli tuvaleti var ve çoğu zaman tuvalet için sıra bekliyoruz. Bu konuda bir iyileştirme yapılması iyi olurdu," diye konuştu.

Ebru Eliaçık salonun konumu ve sağladığı faydaların, öğrencilerin odaklanmasına ve başarılı olmasına katkı sağladığını belirtti ve "Sınava hazırlık yapan birçok arkadaşım ve ben buraya düzenli olarak geliyoruz. Başarılı olmamızda büyük katkısı olacağını umut ediyoruz." diyerek sözlerini bitirdi.

Kaynak: Tuğçe Dokumacı