Meryem KARADAĞ

Alışverişlerde Fiş ve Fatura İhmaline Yüksek Cezalar Geliyor Alışverişlerde Fiş ve Fatura İhmaline Yüksek Cezalar Geliyor


Mersin Büyükşehir Belediyesi Ağustos ayı meclisinin 1. Olağan toplantısı yapıldı.

Mecliste, kent sorunları dile getirilerek çözüm noktası konusunda Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer'e sorular yönetildi. Mersin için yapılması istenen projelerin farkında olduğunu söyleyen Başkan Seçer, alt yapı çalışmaları için uluslararası ve yerel kredilere ihtiyaçları olduğuna dikkat çekti.


MERSİN'İN TRAFİK SORUNU


Trafik problemi konusunda en çok konuşulan liman kapısı önündeki sıkıntı hakkında konuşan Başkan Seçer, deprem zamanı öncesi çalışmalara başlanacağını lakin deprem nedeniyle sekteye uğradığını söyleyerek deplase çalışmasının Eylül ayında bitirilmeye çalışıldığını ifade etti.
Bir başka trafik probleminin İstiklal Caddesi'nde olduğunu dile getiren meclis üyelerine cevaben konuşan Seçer, 'Orada yeteri kadar otopark var. Lakin deneteme az, denetleme arttırıldığı zaman kaldırma park edilen araçların olmadığını görebilirsiniz' dedi.


'İÇME SU SORUNU YOK'


Kuraklık konusunun üzerinde çok fazla durulurken, içme suyuna karışmadıklarını lakin kuraklığın geleceğin en büyük sorunu olduğu için abartılarak sulama amaçlı kullanılmasına müsaade etmediklerini söyleyen Seçer, 'Komşusu çamaşır yıkamaya su bulamazken bahçeye hortumlar döşeyerek bahçesini sulayan biri varsa bu duruma müdahale etmek sorundayız. Ceza kesmeye de mecburuz. Keşke bol suyumuz olsaydı ve gelecekle ilgili böyle bir kaygımız olmasaydı da herkes dilediği kadar kullansaydı. Bunu biz de isterdik' dedi ve içme suyu ile ilgili bir problemin olmadığının bir kez daha altını çizdi.


'ŞOFÖRLER DE HAKLI, VATANDAŞTA HAKLI'


Minibüslerde yapılan zamların fahiş olduğunu söyleyen meclis üyesine karşılık Seçer, 'Şoförler de haklı, vatandaşta haklı. Akaryakıt fiyatlarını takip etmek mümkün değil. Ekonominin hali ortada. En sık artışta akaryakıtta oluyor bildiğiniz gibi. Ben de istemem bu kadar zam olsun, dengeli olması taraftarıyım. Belediye otobüslerimiz de bu dengeyi sağladığımızı söyleyebilirim. Öğrenci abonman tarifesi senelerdir 1 TL. Bir tek orada artış yapmadık. Öğrencinin her zaman yanındayız' diye konuştu.


HALK EKMEĞE DE ZAM


Mersin'de halk ekmeğe de yapılması maddesi oy birliğiyle karar verilirken; 220 gr 5 TL, 220 gr ekmek 6 TL, 220 gr çavdar 7.50, 220 tam buğday 7.50, 300 gr ramazan pidesi 10 TL olarak belirlendi.
Mersin için yapılması istenen projelerin farkında olduğunu söyleyen Başkan Seçer, alt yapı çalışmaları için uluslararası ve yerel kredilere ihtiyaçları olduğuna dikkat çekti.

Editör: Haber Merkezi