Gündem

Meclis'te ‘İstiklal Caddesi' mesaisi 

Mersin Büyükşehir Belediyesi Eylül ayı meclisinde manşete taşıdığımız “MBB mevzuata aykırı icraat yaptı' haberimizin konusu tartışıldı.Cumhur İttifakı meclis üyesiyle konuyla ilgili daire başkanı arasında geçen diyalog kafaları karıştırırken daire başkanından yapılan açıklama meclis üyesini tatmin etmedi. 

Abone Ol

Ahmet PETEK

Mersin Büyükşehir Belediyesi (MBB) Eylül Ayı Meclis Toplantısı'nın 1. Birleşimi dün Kongre ve Sergi Sarayı'nda yapıldı. Meclis sakin geçerken, meclis üyeleri vatandaşların sıkıntılarını MBB Başkanı Vahap Seçer'e iletti. Pazartesi tarihli gazetemizde manşete taşıdığımız 'MBB mevzuata aykırı icraat yaptı' haberimiz de mecliste konuşuldu. Cumhur İttifakı meclis üyesinin İstiklal Caddesi yapıldıktan sonra tek yön yapılmasına dair imar kararı alındığına dikkat çekti. Bütün çalışmalar bittikten sonra neden tek yön kararı alındığının açıklanmasını istedi. MBB'nin ilgili birimi ise tatmin edici cevap vermezken devreye Başkan Seçer deveye girdi.

'ÖNCE İMAR KARARI ÇIKAR, TEK YÖN YAPILACAKSA KARAR ALINIR ONDAN SONRA PROJE UYGULANIR'

MBB meclisi bu defa sakin geçti. Mersinli vatandaşların yol, çevre, ulaşım gibi sorunları gündeme gelirken çözüm noktasında ilgili birimlerin not aldığı ve konuyla ilgilenileceği ifade edildi. Birimlerden gelen 32 madde, komisyona havale edilen 16 madde görüşüldü. Mimar Abdullah Yılmaz'ın ortaya attığı ve meclis üyelerine çağrıda bulunduğu İstiklal Caddesi ihalesi gündeme geldi. Cumhur İttifakı meclis üyesi Zafer Turan Özşahin, 'Kamuoyunu meşgul eden ve bizlere de konuyu açanlar oldu. kamuoyunu aydınlatırsanız iyi olur. Şimdi biz projeyi yaptık, bitirdik. Arkasından tek yönlü imar kararı alıyoruz. Bunun nedeni nedir. Ben de projeyi böyle biliyorum. Önce imar kararı çıkar, tek yön yapılacaksa karar alınır ondan sonra proje uygulanır' diyerek konun aydınlatılmasını istedi.

'İMARA AYKIRI BİR ŞEY YOK'

İlgili daire başkanlığından gelen cevap ise; 'Mersin ana ulaşım kent planı 2026 tarihinde Ulaşım Bakanlığınca onaylanır. Onaylanan bu planda doğuda istasyon kavşağı ile batıda özgür çocuk parkı arasındaki kısmı tek yön olarak düzenlenmesi yer alıyor. 2021 yılında UKOME genel kurulunda oy birliğiyle tek yön olması karar veriliyor. Yani buradaki yön kararı 2021 yılında UKOME tarafından kabul ediliyor. Uygulama projesi zorunlu teknik alt yapı olarak görüldüğünden koruma kurulunca imar planı değişikliği yapılmasına gerek kalmadı. Trafik akışında sorun olmasın diye bunu imar planına işledik' dedi. Başkan Seçer, 'Yani imara aykırı bir şey yok' diye araya girdi.
İki taraftan gelen bu 'imar' konusu iddiaları ise kafaları karıştırdı.