Özel Haber

Mersin, Adana ve Osmaniye’de Yerel Kuvvetli Yağış Bekleniyor

Mersin, Adana ve Osmaniye'de bugün (05.09.2024) saat 16.00-20.00 arasında kuvvetli yağış bekleniyor.

Abone Ol

Devrim Kartal

Meteoroloji 6. Bölge Müdürlüğü, Mersin, Adana ve Osmaniye'yi kapsayan bölgeler için kuvvetli yağış uyarısında bulundu. Bugün (05.09.2024 Perşembe) saat 16.00 ile 20.00 arasında sürecek olan sağanak yağışlar, özellikle Mersin’in kuzey bölgelerinde (Erdemli, Toroslar, Tarsus, Çamlıyayla), Adana’nın kuzeyinde (İmamoğlu, Kozan, Aladağ, Pozantı, Feke, Saimbeyli, Tufanbeyli) ve Osmaniye’de etkili olacak.

Yağış miktarının 21-50 kg/m² arasında olacağı tahmin ediliyor. Gök gürültülü sağanak yağışların etkili olacağı bu bölgelerde, sel, su baskını, heyelan, yıldırım, ulaşımda aksamalar, kuvvetli rüzgar ve yerel dolu yağışı gibi olumsuz durumların meydana gelebileceği uyarısı yapıldı. Vatandaşların ve yetkililerin bu olumsuzluklara karşı saat 16.00'dan itibaren dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiği belirtildi.

Özellikle düşük kotlarda ve riskli bölgelerde yaşayan vatandaşlar sel ve su baskınlarına karşı önlemlerini almalı. Ulaşımda da yağış anında aksaklıklar yaşanabileceğinden, sürücülerin dikkatli olması ve gerekli önlemleri alması büyük önem taşıyor.