Özel Haber

Mersin'de Sokak Hayvanları İçin Adalet Aranıyor

Türkiye geneli olmak üzere Mersin’de de hayvan hakları savunucuları, sokak köpeklerinin toplatılarak barınakta bekletilmesi ve sahiplenilme durumu olmaması halinde uyutulmasına karşı 14 Temmuz günü saat 14.00’te Özgecan Aslan Meydanı'nda protesto düzenleyecek.

Abone Ol

Kadri Duman

Hayvan hakları savunucuları, hayati tehlike oluşturdukları bahanesiyle sokak köpeklerinin uyutulmasına ilişkin bildirilen yasa teklifine tepkilerini sürdürüyor. Hayvan hakları savunucuları, gündeme getirilen yasa teklifine karşı çıkıyor.

Türkiye genelinde hayvan hakları savunucuları, hayvanların yaşam haklarına dikkat çekmek ve toplumsal farkındalığı artırmak amacıyla ortak bir basın açıklaması yapacak.

Mersin’de bu önemli etkinlik, Özgecan Aslan Meydanı’nda 14 Temmuz saat 14.00'te  gerçekleştirilecek.

Hayvan Hakları Savunucuları Bir Araya Geliyor

Mersin’deki etkinlikte, hayvan hakları savunucuları, özellikle barınaklarda ve sokaklarda yaşayan hayvanların ötenazi yöntemiyle yaşamlarına son verilmesini protesto etmek için bir

araya geliyor.

Bu uygulamanın, hayvanların yaşam haklarına ve etik değerlere aykırı olduğunu savunan aktivistler, daha insancıl ve kalıcı çözümler talep ediyor.

Etkinlik, hayvan hakları konusunda duyarlılığı artırmayı ve yasal düzenlemelerin hayata geçirilmesini hızlandırmayı amaçlayan çeşitli sivil toplum kuruluşları ve gönüllüler tarafından

organize ediliyor.

Türkiye’nin dört bir yanından gelen hayvan severler, sokak hayvanlarının korunması, hayvanlara yönelik şiddetin önlenmesi ve daha sıkı yasal düzenlemeler talep etmek için meydanlarda toplanacak.

Mersin'de Ortak Basın Açıklaması

Türkiye’de Sokak Hayvanlarının Yaşam Hakkı Talebi İçin Mersin’de ortak basın açıklamasıyla hayvan hakları savunucuları seslerini duyurmayı planlıyor.

Mersin’deki etkinlikte Hayvan hakları savunucuları, özellikle barınaklarda ve sokaklarda yaşayan hayvanların ötenazi yöntemiyle yaşamlarına son verilmesini protesto etmek için bir

araya geliyor. Bu uygulamanın, hayvanların yaşam haklarına ve etik değerlere aykırı olduğunu savunan aktivistler, daha insancıl ve kalıcı çözümler talep ediyor.

Hayvan hakları savunucuları, toplumun her kesimini bu önemli konuda duyarlı olmaya ve hayvanlara karşı daha merhametli davranmaya davet ediyorlar. Mersin’deki basın açıklaması,

Türkiye genelinde düzenlenecek olan diğer etkinliklerle eş zamanlı olarak gerçekleştirilecek. Hayvan hakları savunucularının sesini duyurmak ve hayvanların yaşam koşullarını iyileştirmek

amacıyla gerçekleştirilecek olan bu etkinlik, tüm vatandaşları bilinçlendirme ve harekete geçirme amacı taşıyor.

Bu önemli etkinlik, hayvanların yaşam haklarına dikkat çekmeyi ve ötenazi uygulamalarına karşı toplumsal bir farkındalık oluşturmayı amaçlıyor.