Devrim Kartal

Silifke Belediye Başkanı Mustafa Turgut, Çaltıbozkır’daki Asfalt Çalışmalarını İnceledi Silifke Belediye Başkanı Mustafa Turgut, Çaltıbozkır’daki Asfalt Çalışmalarını İnceledi

Mersin Eğitim-İş Şubesi Eğitim Sekreteri Ahat Balak, yeni eğitim yılının başlangıcının büyük sorunlarla dolu olduğunu ve eğitim masraflarındaki aşırı artışların ailelerin bütçelerini sarsmakla kalmayıp, çocukların eğitim hakkını da tehlikeye attığını ifade etti. Balak, öğrencilerin  'beslenme' sorunu için başta Büyükşehir Belediyesi olmak üzere tüm ilçe belediyelerinden 'dayanışma' desteği istediklerini vurgulayarak, "Aileler, çocuklarının eğitim masrafları karşısında daha önce hiç karşılaşmadıkları kadar ciddi problemlerle yüz yüze" şeklinde konuştu.

Ekonomik kriz derinleştikçe, veliler için çocuklarını okula hazırlamanın da zorlaştığını dile getiren Ahat Balak, "Malesef enflasyon bütün kalemlerde olduğu gibi eğitimi de vurdu. Pandemiden beri eğitimde derinleşen kriz, ekonomik koşullar nedeniyle daha da büyüdü. Birden fazla çocuğu olan aileler; çocuklarının servis, kırtasiye, kıyafet ve beslenme giderlerini karşılayamaz hale geldi" ifadelerini kullandı.

Eğitim-İş Mersin Şubesi Eğitim Sekreteri Ahat Balak, devlet okullarında bile temel ihtiyaçları karşılamanın giderek zorlaştığını, özel okullarda ise masrafların çok daha yüksek olduğunu vurgulayarak “Kırtasiye, ulaşım, kıyafet, yeme-içme gibi temel ihtiyaçlar ciddi maliyetler oluşturuyor. Birçok aile çocuklarını okula gönderirken beslenme çantası hazırlayamıyor ya da kantinde harcamaları için harçlık veremiyor," şeklinde konuştu.

Öğrencilerin  'beslenme' sorunu için başta Büyükşehir Belediyesi olmak üzere tüm ilçe belediyelerinden 'dayanışma' desteği istediklerine vurgu yapan Balak, "Beslenmesi yetersiz çocuk, eğitimden de geri kalıyor. Belediyeler bu konuda ailelere destek olmalı. Yoksulluk sınırının altında yaşayan ve temel düzeydeki ihtiyaçlarını karşılayamayan ailelere en azından çocuklarının okulda aç kalmaması için destek olunmalı" dedi.

Kaynak: Devrim Kartal