Mersin Gençlik ve Spor İl Müdürü Göksun Öz, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 102’nci yıl dönümünü kutladı.

Düğünde Gelin ve Damada Beşi Bir Yerde Sebze Tohumu Takıldı Düğünde Gelin ve Damada Beşi Bir Yerde Sebze Tohumu Takıldı

Göksun Öz şu ifadelerde bulundu:

"30 Ağustos, Milletimizin bağımsızlık ve hürriyet uğruna destan yazdığı İstiklalimizin Bayramıdır. 19 Mayıs’ta İstiklal mücadelesi için Samsun’da yakılan meşaleyi, düşmana aman vermeyecek bir iman ateşine dönüştüren bir milletin, Büyük Taarruz ile dirilişinin tarihidir. Başkumandan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde cihana nam salan muzaffer bir ordunun, ebedi yurdundaki eşref zamanıdır.

Bundan tam 102 yıl önce 30 Ağustos 1922’de elde edilen bu destansı zaferle birlikte, hepimizin ortak mirası olan Cumhuriyetimizin temelleri de atılmıştır. Zaferin ardından kurulan Türkiye Cumhuriyeti de Milletimizin birlik ve beraberliğinin en anlamlı mesajını veren, gelişen demokrasisi, güçlü ekonomisi, tarihi ve kültürel birikimiyle bölgesinin ve dünyanın ışık saçan ülkelerinden biri haline gelmiştir.

Bu duygu ve düşüncelerle milletimizin ve muzaffer ordumuzun 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 102’nci  yıl dönümünü kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm İstiklal Harbi kahramanlarımızı, aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle yâd ediyorum."

Kaynak: Haber Merkezi