Özel Haber

Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğü, 81 İlde Eş Zamanlı Düzenlenen Orman Temizliği Etkinliğine Katıldı

81 ilde aynı anda gerçekleştirilen "Orman Temizliği Etkinliği"ne Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğü de katılım sağladı. Doğaya ve çevreye duyarlılık mesajı verilen etkinlikte, öğretmenler ve öğrenciler bir araya geldi.

Abone Ol

Tuğçe Dokumacı

Ormanları korumak ve gençlerde doğa bilinci geliştirmek amacıyla Gençlik ve Spor Bakanlığı koordinasyonunda, Tarım ve Orman Bakanlığı iş birliğiyle 20 Ekim 2024 Pazar günü, 81 ilde düzenlenen "Orman Temizliği Etkinliği" kapsamında Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğü de etkinliğe katılarak doğaya destek verdi. Öğretmenler, öğrenciler ve gönüllülerin bir araya geldiği bu anlamlı etkinlikte, çevre temizliği ve doğa bilinci konularında farkındalık yaratıldı.

Mersin genelinde belirlenen ormanlık alanlarda gerçekleştirilen temizlik çalışması, doğaya duyarlı bir nesil yetiştirme hedefiyle dikkat çekti. Mersin ilinde etkinlik Emirler İnsu mevkiinde gerçekleştirildi. Katılımcılar çevre bilinci konusunda bilgilendirildi. Yapılan konuşmaların ardından orman temizliği etkinliğine geçildi. Etkinlik boyunca öğretmenler ve öğrenciler, hem çevreyi temizlediler hem de doğayı korumanın önemi üzerine sohbetler gerçekleştirdiler.

Vali Yardımcısı Ahmet Gazi Kaya'nın katıldığı orman temizleme etkinliğine Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü Gençlik İzleme ve Değerlendirme Daire Başkanı Maya Bozkurt, Orman Bölge Müdürü Rifat Ataş, İl Millî Eğitim Müdür Vekili Fatih Burğut, Gençlik ve Spor İl Müdürü Göksun Öz, çok sayıda öğrenci katıldı.