Mersin Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Naci Yılmaz’dan YEDAM’a Önemli Ziyaret Mersin Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Naci Yılmaz’dan YEDAM’a Önemli Ziyaret

Devrim Kartal

Mersin ve İskenderiye limanları arasında Ro-Ro (Roll-on/Roll-off) seferlerinin yeniden başlayacağı açıklandı. Türkiye-Mısır arasındaki normalleşme süreci, iki ülke arasındaki ticari ilişkilere de olumlu yansıyor. Mersin-İskenderiye arasında çalışacak gemi seferlerinin, kara yoluyla üç gün süren nakil süresini 24 saate düşüreceği belirtildi. Bu gelişme, Afrika ve Orta Doğu ile Avrasya'yı birbirine bağlayarak bölgeler arası transit ticarete önemli katkılar sağlayacak.

Dışişleri Bakanı Fidan’dan Mersinlilere Müjde

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Mısır Dışişleri, Göç ve Yurtdışı Mısırlılar Bakanı Badr Abdellaty ile düzenlediği ortak basın toplantısında Mersinlilere müjde verdi. Bakan Fidan, Mersin-İskenderiye Ro-Ro seferlerinin tekrar başlatılmasına yönelik çalışmaların devam ettiğini belirtti.

Ro-Ro seferleri, yapılan görüşmeler ve atılan büyük adımlar sonucunda yeniden başlıyor. Mersin-İskenderiye arasında çalışacak gemi seferleri, ticareti hızlandıracak ve yaz bitmeden yapılması planlanan seferler, ticari yolculuğun süresini kısaltacak. Ro-Ro gemilerinin TIR kapasitesi 200’lere kadar çıkacak ve TIR şoförleri için özel yerler ayrılacak.

Bölgeler Arası Ticaretin Can Damarı

Ulaştırma uzmanlarına göre, bu kritik adım, Afrika ve Orta Doğu ile Avrasya'yı birbirine bağlayarak, bölgeler arası transit ticarete önemli bir katkı sağlayacak. Türkiye’den Mısır’a kara yolu ile ticarette birden fazla ülkeden geçilirken, deniz rotasının kullanılması ile birlikte sadece iki ülke arasında seyahat yapılacak. Bu güzergah ile birlikte Mersinin önemi daha da artacak. Türkiye, doğu-batı arasındaki köprü rolüne, güney-kuzey transit güzergahını da ekleyerek, Suudi Arabistan, Sudan, Ürdün gibi ülkelere ulaşımı daha da kısaltacak.

Kaynak: Devrim Kartal