Gamze Nur Yavuz

Tıp fakültesi altıncı sınıf öğrencisi ve intern doktor Nida Nur Nergiz, 23 Ekim 2023 tarihinde aynı hastanede görevli Ersin Karakuş tarafından pompalı tüfekle yaralanmıştı. Bu olay, sağlık çalışanlarına yönelik şiddet ve genel olarak kadına yönelik şiddet konularını bir kez daha gündeme getirdi. Nergiz, olayın ardından 2 ay boyunca aynı hastanede tedavi görerek, bu süreçte 15 ameliyat geçirmişti. Mersin'de büyük yankı uyandıran olay sonrası tepkiler günlerce sürdü. 

Mersin Meyve Sebze Hali’nin Altyapı Sorunları MESKİ’ye Taşındı Mersin Meyve Sebze Hali’nin Altyapı Sorunları MESKİ’ye Taşındı

F9OCF-sWAAEk60V

Olaya ilişkin hukuki süreç, 4 Ocak'ta Mersin Adliyesi'nde görülecek olan davayla devam edecek. Mersin Kadın Platformu ve Mersin Tabip Odası Kadın Hekimlik ve Kadın Sağlığı Komisyonu, bu önemli davanın takip edilmesi ve toplumun bu konudaki farkındalığının artırılması , kadına yönelik şiddetin boyutlarının anlaşılması için bir çağrıda bulundu. Yapılan açıklamada;  kadına yönelik şiddetin, kadın düşmanı politikaların ve cezasızlık nedeniyle erkeklerin cesaretlendirildiği vurgulanarak tüm kadınlar ve toplumun ilgili kesimleri dava günü Mersin Adliyesi'ne davet edildi. Ayrıca, duruşma takibi ile eş zamanlı olarak bir basın açıklaması yapılacağı belirtildi. 

GCwW0sOXgAAXa9h

Mersin Kadın Platformu ve Mersin Tabip Odası'nın çağrısı ile, bu konuda toplumsal dayanışmanın önemi ve herkesin bu sorun karşısında sorumluluk alması gerektiği vurgulandı. 

Kaynak: Gamze Nur Yavuz